ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ 1974



 ΤΟ 1974 ΣΤΙΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ   ΕΓΙΝΕ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ , ΜΕΣΑ ΣΕ ΧΩΡΑΦΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ , ΧΩΡΙΣ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ.
 ΟΙ ΜΕΓΑΡΙΤΕΣ ΟΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΦΑΓΗΤΟ -ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ- ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΣΑΝ . ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΤΕ ΘΥΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΔΙΑΡΚΩΣ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ ΝΑ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ  ΑΠΟ  ΤΡΟΦΙΜΑ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΡΙΤΕΣ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΞΑΝΑΔΕΙ.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΡΙΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΑΠΟ ΜΑΝΑ ΜΕΓΑΡΙΤΙΣΣΑ.

1 σχόλιο:

  1. Αυτό επιβεβαιώνεται και από έναν 65χρονο Κερκυραίο, όπου το Μάρτη του 2019, όταν του είπα ότι είμαι από τα Μέγαρα, μου ανέφερε αυτό ακριβώς το γεγονός. Ότι τους είχαν αφήσει στα βουνά των Μεγάρων χωρίς να τους έχουν δώσει οδηγίες, ή ακόμα και να τους έχουν πει σε ποια περιοχή βρίσκονται, και ήταν οι μεγαρίτες που τους πήγαιναν τρόφιμα. Πολύ ωραία ιστορία που μας υπενθυμίζει πώς πρέπει να ενεργούμε. Όχι μόνο σε δύσκολες καταστάσεις, αλλά και στην καθημερινότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή