TA ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΛΗ



ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΛΕΞΗ ΔΡΑΜΑΛΗΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΝΩ ΑΡΧΙΚΑ Ο ΔΡΑΜΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΖΑ ΕΙΧΕ 6 ΚΑΝΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΤΑ ΕΙΧΕ 5 . ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΦΩΤΑΚΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΜΟΥΛΑΡΙΑ , ΚΑΜΗΛΕΣ ΦΟΡΤΩΜΕΝΕΣ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟΦΟΔΙΑ(ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΤΕΣ . ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ Ο ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΑΜΑΛΗ .
 ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΕΓΕΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΑΜΑΛΗ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΗΡΑΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Ο ΝΙΚΗΤΑΣ . ΑΠΟ ΜΕΓΑΡΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΑ ΜΟΝΑ ΓΝΩΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΜΑΡΕΔΟΥ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗ . ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΑΛΟΓΗΡΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
Υ.Γ.(Η ιστορία θέλει τον Δράμαλη πριν πάει για τη μάχη στα Δερβενάκια, να πέρασε από τις τοποθεσίες Σώρα, Φλιάμπουρι και Πευκενέα μαζί με 6 καμήλες φορτωμένες με χρυσάφι.
 Λέγεται ότι άφησε εκεί τις καμήλες, με την προοπτική ότι όταν τελειώσει με τα Δερβενάκια να περάσει να τις πάρει. Κάτι που δεν έγινε ποτέ. Ετσι, πάνε οι καμήλες, πάει κι ο θησαυρός).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου