Το Κτήμα Εύχαρις


Ανάμεσα στις περιοχές Πευκενέα και Μούρτιζα Μεγάρων σε υψόμετρο 400 μέτρων , συναντάμε το Κτήμα Εύχαρις . Τα αμπέλια είναι αρμονικά παραταγμένα και χωρίζονται από μικρά μονοπάτια τα οποία έχουν στην άκρη τριαντάφυλλα , λεβάντες , δεντρολίβανα , αμυγδαλιές και ροδιές.         
Τα αμπέλια που φυτεύτηκαν το 1985 με συνολικά εννέα γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες.   Η διάταξή τους είναι γραμμική και ο προσανατολισμός τους προς το Βορρά, ώστε τα φύλλα τους να αερίζονται από τον άνεμο και τα σταφύλια να μπορούν να αναπνέουν καλύτερα. Με αυτό τον τρόπο εμποδίζεται η δημιουργία υπερβολικής υγρασίας και τα φυτά προφυλάσσονται από ασθένειες. Το έδαφος των Μεγάρων είναι πλούσιο σε ασβέστιο, άμμο και ιχνοστοιχεία, αλλά και το κλίμα της περιοχής με τα δροσερά καλοκαίρια και τους ήπιους χειμώνες, είναι ιδανικό για την καλλιέργεια των αμπέλων.

Το κελάρι                                                           
Τα κεντρικά πέτρινα κτίσματα του Κτήματος φιλοξενούν ένα μοντέρνο κελάρι, εξοπλισμένο σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές προδιαγραφές.
Η ζύμωση των εκλεκτών κόκκινων και λευκών κρασιών γίνεται σε δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα με ελεγχόμενη θερμοκρασία και ωριμάζουν τοποθετημένα προσεκτικά σε κλιματιζόμενα κελάρια όπου με το πέρασμα του χρόνου αποκτούν τη γεύση και το χαρακτήρα τους μέσα σε δρύινα γαλλικά βαρέλια.


Τα φημισμένα κρασιά όπως το ελαφρώς αφρώδες «Eva Secco», το αφρώδες «Boheme», οι  αρωματικοί οίνοι «Ιλαρός» και «Εύχαρις», το «Ασύρτικο», το φίνο «Merlot», το αριστοκρατικό «Chardonnay», το ευγενικό «Syrah» και το γλυκό κρασί «Επίλογος», που τρυγιέται πολύ αργά μέσα στο χρόνο, θεωρούνται από τα καλύτερα του είδους τους στην Ελλάδα.                                                                                           

Τα κρασιά Εύχαρις συμμετέχουν κάθε χρόνο σε διαγωνισμούς κρασιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αντίστοιχα πολλά είναι και τα διεθνή βραβεία με τα οποία έχουν διακριθεί καθώς και οι αυστηρές σφραγίδες ποιότητας της Ε.Ε. με τις οποίες επιβραβεύτηκαν η  


 φυσική καλλιέργεια, η υγιεινή επεξεργασία και η οικολογική φροντίδα των αμπέλων. Τα κρασιά Εύχαρις είναι ελληνικά κρασιά υψηλής ποιότητας που καταλαμβάνουν τις           
πρώτες θέσεις σε διεθνείς συγκρίσεις.                                                                         

Επισκέψεις                                                             

Για τους επισκέπτες που θέλουν να γνωρίσουν  τα κρασιά Εύχαρις, το  Κτήμα είναι ανοικτό καθημερινά από τις 9.00 έως τις 17.00, καθώς και τα Σαββατοκύριακα  και  μετά από συνεννόηση .                                                                                                              



Πληροφορίες                                                      

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο  τηλέφωνo 22960 90346 και στο www.evharis.gr                                                                                       

ΠΗΓΗ :  IN.gr                                                                                                       










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου