ΜΝΗΜΕΙΑ - ΤΑΦΟΙ - ΗΡΩΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ


   ΗΡΩΟΝ ΠΑΝΔΙΩΝΟΣ             ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΥΣΑΝΙΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΘΗΝΑΣ ΑΙΘΥΙΑ 'Η ΑΛΛΙΩΣ (ΜΕΓΑΛΟ ΝΗΣΙ ΠΑΧΗΣ) . Ο ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΗΣ . ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΛΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ .

  ΙΠΠΟΛΥΤΗΣ ΜΝΗΜΕΙΟ:         ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΩΟ ΤΟΥ ΠΑΝΔΙΩΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΙΠΠΟΛΥΤΗΣ . Η ΙΠΟΛΛΥΤΗ ΗΤΑΝ ΑΜΑΖΩΝΑ , ΑΔΕΡΦΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΟΠΗΣ . Η ΙΠΟΛΛΥΤΗ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΑΠΟ ΘΛΙΨΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΑΣΕ ΣΕ ΜΑΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΗΣΕΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ. ΟΙ ΜΕΓΑΡΙΤΕΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΕΜΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΓΙ' ΑΥΤΗΝ ΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΑΜΑΖΩΝΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ .

  ΤΗΡΕΩΣ  ΤΑΦΟΣ    ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΙΠΟΛΛΥΤΗΣ (ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΠΑΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΑΥΣΑΝΙΑ ) ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΤΗΡΕΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ (βλεπε ΤΗΡΕΑΣ)

  ΚΟΡΟΙΒΟΥ  ΤΑΦΟΣ   Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΙΒΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ Ο ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ ΕΙΔΕ ΣΤΟ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΚΟΡΟΙΒΟΥ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΑΓΑΛΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ( βλεπε ΚΟΡΟΙΒΟΣ) Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΙΒΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΟΥ.

  ΟΡΣΙΠΠΟΥ ΜΝΗΜΑ:     ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΚΟΡΟΙΒΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΟΡΣΙΠΠΟΥ  Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΠΕΡΙΖΩΜΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΤΡΕΞΕ ΓΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ 15 ' ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ.(βλεπε ΟΡΣΙΠΠΟΣ) ΤΟ ΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΟΡΣΙΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΟΥ.

  ΛΕΛΕΓΟΣ ΜΝΗΜΑ:  ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΛΕΛΕΓΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ (ΠΑΓΕΣ) ΕΚΕΙ ΥΠΗΡΧΕ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ.


  ΑΛΚΑΘΟΥΣ ΗΡΩΟΝ:   ΣΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΧΡ. ΜΩΡΑ'Ι'ΤΟΥ ΜΙΣΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΡΗΝΗ ΤΟΥ ΘΕΑΓΕΝΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΗΡΩΟ ΤΟΥ ΑΛΚΑΘΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΑΥΣΑΝΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ.

  ΠΥΡΓΟΥΣ ΜΝΗΜΕΙΟ:   ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΩΟ ΤΟΥ ΑΛΚΑΘΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ.

  ΚΑΛΙΠΟΛΙΔΟΣ  ΜΝΗΜΕΙΟ :  ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ  ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΑΛΚΑΘΟΥ ΚΑΛΙΠΟΛΙΔΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΝΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ.

ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΡΟΣ
  ΚΑΡΟΣ ΜΝΗΜΕΙΟ:  ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ Ο ΚΑΡΑΣ ΗΤΑΝ ΘΑΜΜΕΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΗ ΣΕ ΤΑΦΟ , ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕ ΧΡΗΣΜΟ ΕΓΙΝΕ ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΠΟ ΚΟΓΧΙΤΗ ΛΙΘΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΑΝΕΒΗΚΕ ΠΙΟ ΨΗΛΑ.ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΛΑΤΟΜΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΡΕΑ.

  ΜΑΝΤΟΥΣ ΤΑΦΟΣ:  Η ΜΑΝΤΩ ΗΤΑΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΩΝ ΤΡΩ'Ι'ΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΑΝΤΗ ΤΕΙΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΙΧΕ ΔΙΔΑΧΘΕΙ ΤΗΝ ΜΑΝΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΜΑΝΤΙΣΑ ΑΝΤΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ .
ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΙΕΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ . ΜΕΤΑ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΟΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΜΟΨΟ. ΕΜΑΘΕ ΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΛΑΡΗ ΚΑΙ ΚΟΛΟΦΩΝΑ . ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑΦΗΚΕ ΣΤΗ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου