ΑΙ-ΓΙΑΝΝΗΣ ο ΜΑΚΡΥΝΟΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΖΙ (ΜΕΓΑΡΩΝ) ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ, ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ Ο ΠΙΟ ΜΑΚΡΥΝΟΣ ΑΙ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΑΚΡΥΝΟΣ.
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΛΟΦΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η (ΕΥΡΕΣΗ) . ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΕΝΑΣ ΒΟΣΚΟΣ ΒΡΗΚΕ ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΑ. Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΤΑ ΕΘΑΨΑΝ ΔΥΟ ΜΟΝΑΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΨΑΧΝΑΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ.
ΤΟΝ 11 ΑΙΩΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΟΣΙΟΣ ΜΕΛΕΤΙΟΣ.
 Η ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΙ-ΓΙΑΝΝΗ ΕΝΩ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΚΜΗ ΣΑΝ ΑΝΤΡΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 (ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΙ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΛΗ ) ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΕΡΗΜΩΣΕ . ΟΙ ΒΑΥΑΡΟΙ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΔΙΑΤΑΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΕΚΛΕΙΣΕ . ΟΙ ΜΕΓΑΡΙΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΓΑΝ .
 ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΕΠΑΝΙΔΡΥΘΗΚΕ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 1960. ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ (ΚΑΤΡΑΚΟΥΛΗΣ) ΜΙΑ ΣΕΒΑΣΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΤΟ 2001.
ΟΙ ΜΕΓΑΡΙΤΕΣ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙ-ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΥ ΜΑΚΡΙΝΟΥ ΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ (ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ 25 ΜΑ'Ι'ΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ Β' ΕΥΡΕΣΙΣ ΑΓ- ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ) ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ . ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ/ΝΥΧΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙΣ ΣΕ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΜΠΕΛΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΡΟΥΠΟ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ.

2 σχόλια:

  1. Ai Giannis o Makrynos. My mother Eleftheria at age 6 (about 1927) was seriously ill- had evlogia (smallpox) and my grandmother Vassiliki brought her to this monastery on the mountain outside Megara all by foot and prayed all night for her after reaching the church in it. My mom miraculously survived with only scars on her face. Apparently others have done the same as I saw this website. Was not aware that this was not a functioning monastery at the time. I will check it out next time I am there.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ Google : Αη Γιάννη ο Μακρυνός. Η μητέρα μου Ελευθερία στην ηλικία των 6χρ (περίπου 1927) ήταν σοβαρά άρρωστη είχε ευλογιά και η γιαγιά μου Βασιλική την έφερε σε αυτό το μοναστήρι στο βουνό έξω από τα Μέγαρα με τα πόδια και προσευχήθηκε όλη τη νύχτα γι 'αυτήν στην εκκλησίας . Η μαμά μου ως εκ θαύματος επέζησε μόνο με τα σημάδια στο πρόσωπό της. Προφανώς άλλοι έχουν κάνει το ίδιο, 'Οπως είδα αυτή την ιστοσελίδα. Δεν γνώριζα ότι αυτό ήταν ένα λειτουργικό Μοναστήρι εκείνη την στιγμή. Θα το ελέγξουμε την επόμενη φορά που θα είμαι εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή