ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΝΝΗ ; ΚΟΥΚΙΑ ΣΠΕΡΝΩ !


ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1828 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ , ΟΠΟΥ ΕΠΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΟΣ ΧΑΟΥ . Ο ΧΑΟΥ ΜΕ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΣΤΗΡΙΖΕ ΤΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΟΙ ΜΕΓΑΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΔΕΙΝΟΠΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ . ΕΞΗΓΗΣΑΝ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ. ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΣΠΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΕΙΡΟΥΝ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ .
Ο ΧΑΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΑΛΕΥΡΙ , ΟΙ ΜΕΓΑΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ: ''ΑΜΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΕΤΕ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΘΡΕΨΕΤΕ ΣΕ 4-5 ΜΕΡΕΣ ΠΑΛΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ! ΓΙ ' ΑΥΤΟ ΜΟΙΡΑΣΤΕ ΜΑΣ ΣΠΟΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΕΙΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΘΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΟΔΕΙΑ''
Ο ΧΑΟΥ ΤΟΤΕ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΡΙΤΕΣ : ''ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΣΠΟΡΟ ΑΛΛΑ Ο ΚΑΘΕ ΓΕΩΡΓΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΣΠΟΡΟ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΜΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ! ΤΟ 1/3 ΤΗΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ( ΚΑΤΑ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗ * ) ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ'' . ΟΙ ΜΕΓΑΡΙΤΕΣ ΤΟ ΕΙΔΑΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ . ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΓΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΕ Ο ΚΑΘΕ ΑΓΡΟΤΗΣ .
Ο ΧΑΟΥ ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ 4000 ΤΑΛΗΡΑ ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1300 ΤΑΛΗΡΑ .
  ΟΙ ΜΕΓΑΡΙΤΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΑ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ  ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΤΟΠΟΣ . ΛΕΓΕΤΕ ΟΤΙ : ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΝΝΗ; ΚΟΥΚΙΑ ΣΠΕΡΝΩ  ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ  ΙΣΤΟΡΙΑ , ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ! ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ .

* ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΡΙΤΕΣ  !!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου