ΑΓ ΙΕΡΟΘΙΟΣ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟΥ. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΟ ΠΗΡΕ ΚΑΤΑ ΑΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Α' ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΔΩ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΡΑ Α' ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΙΕΡΟΘΕΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟΘΕΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΜΗΤΟΡΟΣ ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΟΥ  ΚΑΙ ΚΗΡΥΤΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ... ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ... ΒΑΠΤΙΖΟΝΤΑΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ... ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟΝ ΕΝΤΑΦΙΑΣΑΝ Σ'ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ.
 Η ΜΟΝΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ 11 ΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ (ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΩΤΙΣΑ). ΑΡΓΟΤΕΡΑ Η ΜΟΝΗ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΕΣ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΡΗΜΩΣΕ . ΟΤΑΝ ΤΟ 1732 ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΠΕΣΕ ΠΑΝΟΥΚΛΑ Ο ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΠΑ'Ι'ΣΙΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΕΝΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ . ΕΚΕΙ Ο ΠΑ'Ι'ΣΙΟΣ ΕΙΔΕ ΟΡΑΜΑ ΔΥΟ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ . ΕΤΣΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟΥ.
 ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΝΑΣΥΣΤΑΘΗΚΕ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΣΤΙΣ 27/10/1930 ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΠΕΤΡΟ ΒΛΟΤΙΛΔΗ. ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΛΕΙΠΕ Η ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΛΛΙΚΑΡΙΑ ΑΦΟΥ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΗΤΑΝ ΤΟΠΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΕ ΑΔΟΥΛΩΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ  ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ .


 Ο ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου