ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΕΡΟΘΙΟΥ ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ , ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΕΦΥΡΑΚΙ.
 ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΜΙΑΣ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑΣ ΓΕΦΥΡΑΣ . ΤΟ ΓΕΦΥΡΑΚΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΤΗΣ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ  . ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΓΟΡΟΠΩΛΗΣΙΕΣ ΚΤΗΜΑΤΩΝ.
 ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΡΕΜΑΤΙΑ ΕΒΛΕΠΑΝ ΜΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑ ΝΑ ΠΗΔΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ.
 ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΒΓΗ ΓΙΑ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ . ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΛΟΓΡΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ . ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΕΙΔΑΝ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ. ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΚΟΝΤΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ Η ΚΑΛΟΓΡΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ .
 ΡΩΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ . Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΗΤΑΝ Ο ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ .
 ΕΞΟΡΓΙΣΤΗΚΕ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΙΤΣΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΧΤΥΠΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ .
ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΕΠΕΣΕ ΤΙΜΩΡΙΑ ΘΕΟΥ , ΑΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΥΦΛΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΛΥΣΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ . ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙ. Ο ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΦΥΤΕΨΕΙ ΤΗ ΒΙΤΣΑ ΣΤΗ ΡΕΜΕΤΙΑ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ . ΑΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΣΕ Η ΒΙΤΣΑ ΘΑ ΦΥΤΡΩΝΕ .
 ΕΚΕΙ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΙΩΝΟΒΙΕΣ ΛΕΥΚΕΣ.
Ο ΘΡΥΛΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ : Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΥ(ΑΓΙΕΡΟΘΙΟ) ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΤΣΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΛΕΥΚΕΣ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου