Μουσείο αρχαιολογικού θησαυρού Μεγάρων
ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΙΟ

 ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ (Γ. ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ 22) ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΣΤΗΝ Γ' ΕΦΟΡΙΑ ΠΡΟ'Ι'ΣΤΟΡΙΚΩΝ & ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ. Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΝΑ ΔΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΜΕΓΑΡΩΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ... ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
  ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΧΟΥΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΘΗΜΕΡIΝΗΣ ΖΩΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΡΙΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΓΑΡΙΤΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ .
 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ : ΑΓΑΛΜΑΤΑ, ΑΝΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΓΛΥΦΑ, ΚΤΕΡΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΡΙΤΙΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ , ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΙΚΡΟΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ, ΠΗΛΙΝΑ ΕΙΔΩΛΙΑ, ΛΙΧΝΑΡΙΑ, ΚΑΤΟΠΤΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΡΙΔΑΣ.
TO ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8μηνο ΛΟΥΚΕΤΟ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2011.
     ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΙΝΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ .
ΑΠΟ ΤΟ BLΟG ΜΕΓΑΡΑ
ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΙΑΚΑ ΓΛΥΠΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑ'Ι'ΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΡΩΜΑ'Ι'ΚΗ ΕΠΟΧΗ .ΣΕ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΑΠΟ ΓΚΡΑΒΟΥΡΑ ΤΟΥ 1847.
ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΕΓΑΡΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΜΒΙΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΠΛΑΙΣΙΩΜΕΝΕΣ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ . (ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΝΟΜΑΤΩΝ 36 ΜΕΓΑΡΙΤΩΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ) .
       ΣΤΟΝ ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ , ΒΑΦΡΑ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΜΕΛΗ .
ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΙΟ
      ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΟΡΟΦΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΥΡHΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ .
ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΤΑΦΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 8ο ΕΩΣ ΤΟΝ 1ο π.Χ. αιώνα .ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΙΣΙΩΜΕΝΑ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ , ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑΣ ΠΟΛΗΣ .
 ΣΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΕΓΑΡΙΤΩΝ , ΠΗΛΙΝΑ  ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ  ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ , ΧΑΛΚΙΝΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΤΟ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΣΤΡΑΤΑ .
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΗΤΑΝ ΤΑ ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΓΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΟΡΟΦΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ 2ο - 1ο αιώνα π.Χ. ΣΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΔΙΑΦΑΝΟ , ΘΑΛΑΣΣΙ  ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΛΑΔΙ !!!


'' ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΜΕ  ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ  ΕΝΤΥΠΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ . OI ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΙΟ ΚΑΙ ΤΟ BLOG ΜΕΓΑΡΑ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΩ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ) . ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΗΝ κ. ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ  ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ "

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου