Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΙΤΩΝΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΓΚΑΘΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ - ΜΕΓΑΡΙΤΩΝ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ .
Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΠΟΥ ΣΑΝ ΝΗΣΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΑΝΘΗΡΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΕΙΧΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ .
 Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΜΙΑ ΑΝΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ .
 ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΠΟΥ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΑΦΥΛΑΚΤΗ. ΤΑ ΑΘΗΝΑ'Ι'ΚΑ ΠΛΟΙΑ ΕΛΕΙΠΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ. ΟΙ ΜΕΓΑΡΙΤΕΣ ΜΑΖΕΨΑΝ ΝΑΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΟΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΣΑΙΑ (ΠΑΧΗ),ΠΗΓΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ . ΟΙ ΜΕΓΑΡΙΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΜΟΝΟ ΤΡΙΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ . ΑΦΟΥ ΟΙ ΜΕΓΑΡΙΤΕΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΙΑ ΑΦΥΛΑΚΤΗ.
 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΦΟΒΟΣ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΙΑ ΦΩΤΕΙΝΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ . ΤΕΤΟΙΟ ΦΟΒΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΖΗΣΕΙ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΙΑΚΟ ΠΟΛΕΜΟ . ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΗΦΘΗΚΕ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ . ΟΙ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΗΦΘΗΚΕ Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ . ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ
 ΟΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΙΤΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΑΦΟΥ ΠΗΡΑΝ ΛΑΦΥΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΤΡΙΗΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΣΑΙΑ . ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙΡΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ .
ΑΥΤΟΣ Ο ΑΙΦΝΙΑΔΙΑΣΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟΝ ΠΕΜΠΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΗΤΑΝ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΟΧΥΡΩΘΗΚΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου