ΒΥΖΑΣΟ ΜΥΘΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ ΒΥΖΑΣ ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΕΚΔΟΧΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΡόΕΣΣΑΣ (ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΟΡΗ  ΤΗΣ ΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑ) ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΔΟΧΗ ΑΝΑΤΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΝΑϊΑΔΑ ΤΗΝ ΒΥΖΙΑ , ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΧΗ ΗΤΑΝ ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΝΥΜΦΗΣ ΣΕΜΕΣΤΡΑΣ , ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΤΡΙΤΗ ΕΚΔΟΧΗ ΗΤΑΝ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΝΙΣΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ (ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΤΕΡΗ ).
Ο ΒΥΖΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΒΩΝΑ ΕΙΧΕ ΛΑΒΕΙ ΧΡΗΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ, Ο ΧΡΗΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΛΕΓΕ ΝΑ ΙΔΡΥΣΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ .
  ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΗ ΗΤΑΝ ΑΓΝΩΣΤΗ !
ΤΟ 657 π.Χ. ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΠΟΙΚΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΡΕΙΣ ΑΡΧΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ . ΕΚΕΙ ΠΑΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΕΓΑΡΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ , ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΥΦΛΟΙ ΑΦΟΥ ΠΡΙΝ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ  . ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΜΙΔΑΣ ( ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ) ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑϊΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ .
Ο ΤΟΛΜΗΡΟΣ ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΡΟΣ ΒΥΖΑΣ ΙΔΡΥΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΙΠΑΝ ΒΥΖΑΝΤΙΟ . ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΕΜΕΛΛΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ .
Ο ΒΥΖΑΣ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ ΦΙΔΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΘΡΑΚΑ ΒΑΣΙΛΙΑ ΒΑΡΒΥΖΟΥ ή ΒΑΡΒΥΣΙΟΥ . Ο ΓΑΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΕ  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΡΑΚΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΡΕΙΣ (ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΡΗΝΙΚΑ) . Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΗΣ ΦΙΔΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΠΗΡΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ . ΓΥΡΙΣΕ ΟΤΑΝ Ο ΒΥΖΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ , ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ .
Η ΦΙΔΑΛΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΡΙΤΙΣΣΕΣ ΜΑΖΕΨΑΝ ΦΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΙΞΑΝ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ , ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΦΥΓΑΝ !
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΗΣ ΦΙΔΑΛΕΙΑΣ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΕΙΧΕ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΥΘΕΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΑΧΕΣ .
ΟΤΑΝ Ο ΒΥΖΑΣ ΠΕΘΑΝΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΗΡΕ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΩΝ ΧΑΛΚΗΔΟΝΙΩΝ ΔΕΙΝΙΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ . 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου