Νίκος Αλέφαντος - Βύζας



Ο Νίκος Αλέφαντος γεννήθηκε στην Αθήνα 3/1/1930 και μεγάλωσε στα Εξάρχεια όπου από μικρή ηλικία αγωνιζόταν στη θέση του αριστερού μέσου ή αριστερού ακραίου επιθετικού, στην ομάδα του Αστέρα Εξαρχείων. Αργότερα μετακινήθηκε στον ΠΑΟ Ρουφ, Παναθηναϊκό, ΑΕ Χαλανδρίου, Ολυμπιακό Πειραιώς, Ατρόμητο Πειραιώς (σε ένα αγώνα), Ολυμπιακό Χαλκίδας, Παναιγιάλειο, Πανελευσινιακό και κρεμάει τα παπούτσια στον Βύζαντα Μεγάρων την εποχή της Α' Εθνικής που οι φίλαθλοι των Μεγάρων είχαν την ευκαιρία να τον θαυμάσουν.
Από την εφημ. ''Αιχμή''
Από το 1969 αναλαμβάνει προπονητής στην αρχική του ομάδα Αστέρα Εξαρχείων και μετά στους γνωστότερους ελληνικούς συλλόγους: Ολυμπιακό Πειραιώς στον οποίο εργάστηκε τρεις φορές (ανά μία δεκαετία: τέλη 1983, 1994 και 2004), αλλά και στους ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ηρακλή, Πανιώνιο και Εθνικό Πειραιώς. Στην Α' Εθνική προπόνησε και τους ΟΦΗ, Καστοριά, Παναχαΐκή, Ιωνικό, Δόξα Δράμας, Κόρινθο, Απόλλωνα Θεσσαλονίκης, Προοδευτική και Εθνικό Αστέρα.
Συχνές ήταν οι εμφανίσεις του Αλέφαντου στα Μ.Μ.Ε. ενώ κατά καιρούς είχε πρωταγωνιστήσει και σε διαφημίσεις. Μιλούσε με μια γλώσσα λαϊκή, που είχε αγαπηθεί από τον κόσμο. Χαρακτηριστικές ήταν οι εκφράσεις που συχνά χρησιμοποιούσε, όπως ''τα πάντα όλα'', το '' το να τ' άλλο ξέρω γω'' και ''μάθε μπαλίτσα. 
 Μιλούσε πάντοτε με αυθόρμητο και αυθεντικό τρόπο και εκτός από ποδόσφαιρο ασχολείτο πολύ συχνά και με πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά θέματα.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου