ΚΑΒΑΛΛΑΡΗΣΟ ΚΑΒΑΛΛΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ  ΜΕΓΑΡΩΝ. Ο ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ  ΒΥΖΑΝΤΑ . ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΦΑΙΡΩ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ . ΑΛΛΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΖΩ ΑΠΟ ΤΑ 7 ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΩ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ.
 ΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ : α) ΟΙ ΣΚΥΡΩΝΙΔΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΤΙΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ.   β) Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΑΜΩΝΑ ( ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΑ ) ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΒΕΛΛΑΡΗ .( ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΙΣΩΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ  ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ , ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ: ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΜΑΝΩΛΗ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΙΑ  ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΚΑΙ ΕΒΛΕΠΕ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ). γ)Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΦΕΣΙΟΥ ΔΙΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ ΣΤΑ ΑΤΤΙΚΑ (ΠΑΥΣΑΝΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ εκδ ΠΑΠΥΡΟΣ ). ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ  ΣΤΟΝ ΚΑΒΑΛΛΑΡΗ . ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ . ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΝΑΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΙΚΡΟ ΙΕΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ ΣΕ ΣΠΗΛΑΙΟ ΜΕ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ. δ) ΣΤΟΝ ΚΑΒΑΛΛΑΡΗ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΡΜΑΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΜΗΜΑ ΤΟΙΧΟΥ ΜΕ ΠΕΤΡΕΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ  ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ . ε) Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΛΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΒΑΛΛΑΡΗ ΚΑΙ ΛΕΝΕ  ΓΙΑ ΜΕΓΑΡΙΤΕΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΧΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ .
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ .
ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ .
ΤΟ 1909 ΜΕΤΑ ΑΠΟ 53 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ 13/2/1909 ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΠΑΠΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟ (ΚΟΛΙΟ) ΜΟΥΡΤΖΟΥΚΟ ΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ 4.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΒΑΛΛΑΡΗ  , ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΑΡΧΙΚΑ, ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΣΕΜΝΟΤΥΦΙΑΣ ΕΓΕΙΝΕ ΚΑΒΕΛΑΡΗΣ )

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου