ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ (ΠΙΣΤΕΥΩ). ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙ ΕΓΕΙΝΕ; ΑΠΟ ΜΕΓΑΡΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ .
Ο ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΕΙΧΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ , Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΚΑΙ Η ΑΙΓΙΝΑ . ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΙΚΑ Η ΣΚΕΨΗ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΘΜΟ, ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΙ.
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΗΤΑΝ 20 ΤΡΙΗΡΕΙΣ . ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΟΙ ΜΕΓΑΡΙΤΕΣ ΚΑΤΑΤΑΣΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΥΝΑΜΗ . Η  ΘΕΣΙ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΩΝ ΑΙΓΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΣΤΟ ΔΕΞΙΟ ΚΕΡΑΣ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ ( ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΙΟΔΟΡΟ ΤΟΝ ΤΟΝ ΣΙΚΕΛΙΩΤΗ ΟΙ ΜΕΓΑΡΙΤΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ) Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΣΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΜΕΤΑΞΥ ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΑΙ Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ.
 ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΟΝ ΞΕΡΞΗ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΑΦΗΣΕ ΤΟΝ ΜΑΡΔΟΝΙΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΞΗΡΑ .
 Η ΔΥΤΙΚΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΜΑΡΔΟΝΙΟΣ ΗΤΑΝ ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ . Ο ΜΑΡΔΟΝΙΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ ΕΓΙΝΕ ΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΞΕΡΞΗ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΚΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ . ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΔΟΝΙΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ. ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΞΕΚΟΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΟΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ . ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΡΤΕΜΗΣ . ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΒΡΑΧΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΕ.

ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΑΥΣΑΝΙΑ :Ο ΒΡΑΧΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ ΣΤΑ ΔΕΞΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΡΕΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΦΥΤΗ. Ο ΒΡΑΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΨΗΛΟΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΕΝΟΣ ΣΑΝ ΤΟΙΧΟΣ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΤΡΥΠΕΣ.
  ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΒΡΑΧΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ:ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΡΑΤΟΥ ΤΟΥ ΜΑΡΔΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΗ ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ Ο ΜΑΡΔΟΝΙΟΣ . ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΝ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΧΘΡΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΒΕΛΗ . ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΑΧΟ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ ΑΝΑΣΤΕΝΑΓΜΟΣ . ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΡΙΞΑΝ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΒΕΛΗ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου