ΜΑHΣ (ΤΟ ΕΘΙΜΟ ) ΑΝ Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΕΝΟΣ ΕΘΙΜΟΥ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΒΑΘΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ.
 ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΟΙ ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΜΕΝΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΤΟΥΣ : α) ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΙ   β) ΜΙΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑ  ΚΑΙ   γ)ΜΙΑ ΚΑΝΑΤΑ ΚΡΑΣΙ . Η ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΜΕΝΗ ΚΟΠΕΛΑ ΦΟΡΑΕΙ ΤΑ ΚΑΤΗΦΕΝΙΑ (ΒΛΕΠΕ ΚΑΤΗΦΕΝΙΑ ) ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΥΟ 'Η ΤΡΕΙΣ ΦΙΛΕΣ ΤΗΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΑ ΚΑΤΗΦΕΝΙΑ.
 Η ΑΡΡΑΒΩΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΠΕΛΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΜΑΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΒΙΟΛΕΤΕΣ , ΓΑΡΥΦΑΛΑ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΑ.
 ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΝΑ ΡΗΧΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕ ΔΙΑΜΕΤΡΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΠΑΝΕΡΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΝΤΙΛΙ ΠΟΥ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑ. ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΡΒΕΛΙ ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΚΟΥΛΟΥΡΑ. Η ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ''ΚΕΝΤΗΜΕΝΗ'' ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΤΕΧΝΑ ΣΧΕΔΙΑ . ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΞΟΜΠΛΙΑ. ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΥΠΑΡΧΗ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΑΥΓΟ.
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΠΕΛΙΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΙΑ ΚΑΝΑΤΑ ΚΡΑΣΙ 'Η ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΘΕΡΟ ΤΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΠΕΛΕΣ .
 ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΩΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ .ΕΚΕΙΝΗ ΘΑ ΠΑΡΗ ΤΟΝ ΜΑΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΤΟΙΧΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ . ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Η ΠΕΘΕΡΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΒΕΡΝΙΚΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΤΟΙΧΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.
 Η ΠΕΘΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΡΙ ΜΕ ΓΛΥΚΑ , ΑΥΓΑ , ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ , ΚΕΝΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ, ΦΟΡΕΜΑ 'Η ΥΦΑΣΜΑ ΓΙΑ ΦΟΡΕΜΑ( ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΤΑ)
 Ο ΠΕΘΕΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΓΑΜΠΡΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΙ .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου