ΜΑΥΡΟΛΙΜΝΗ Η ΛΙΜΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΝ ΛΙΜΝΗ ΠΙΑ. ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗ ΜΕΤΑΞΥ ΣΧΟΙΝΟ & ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ .
 Η ΛΙΜΝΗ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ ΛΕΓΟΤΑΝ ΓΟΡΓΩΠΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΟΡΓΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ & ΕΣΧΑΤΙΩΤΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Ή ΚΑΤΑ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΟ ΕΣΧΑΤΟ- ΑΚΡΑΙΟ  ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΣΤΕΡΙΑΣ .
ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 μέτρα . Η ΛΙΜΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1981 ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΝΗΣΟΥΣ ΧΩΡΙΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΠΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΓΗΣ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΑΥΤΗ Η ΛΩΡΙΔΑ ΓΗΣ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΤΗΚΕ & Η ΜΑΥΡOΛΙΜΝΗ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΥΡΟ ΚΑΙ ΚΩΝΟΕΙΔΗ ΒΥΘΟ ΤΗΣ (ΣΑΝ ΧΩΝΙ) ΕΓΙΝΕ ΚΟΛΠΟΣ.
ΚΑΤΑ ΑΡΧΑΙΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΥΠΗΡΧΕ Η ΚΩΜΗ ΑΙΓΗΡΟΣ . ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΙΧΝΗ ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΤΗΚΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΓΕΙΤΝΙΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΣΕΙΣΜΟΓΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΑΛΚΥΟΝΙΔΩΝ .

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΥ http://www.youtube.com/watch?v=qFp7y4QVAVg&feature=channel_video_title
)

1 σχόλιο:

  1. Απ' όσο γνωρίζω Γοργώπις ή Εσχατιώτις λεγόταν η Λίμνη Βουλιαγμένης ή Ηραίου, στο Λουτράκι και όχι η Μαυρολίμνη που βρίσκεται μεταξύ Αλεποχωρίου και Σχίνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή