ΒΡΥΣΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ


 Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΡΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΕΥΠΑΛΙΝΟΥ
( ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜ. ΝΕΑ ΠΝΟΗ ( 31/5/2012) ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ : ΑΠ'  ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΡΙΤΗ του ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ  Ι. ΜΠΕΝΑΡΔΗ )

Η ΒΡΥΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ (δηλ. ΟΤΙ ΣΩΘΗΚΕ ΑΠ ' ΑΥΤΗΝ ) ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ 17 ΒΡΥΣΕΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ , ΠΟΥ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΕΡΧΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΔΙΔΟΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΕΥΠΑΛΙΝΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΥΔΡΟΜΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΠΛΕΓΜΑ ΤΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ , ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΔΡΕΥΟΤΑΝ Η ΠΟΛΙΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΕΠΙ 2.600 ΧΡΟΝΙΑ!... ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΥ ΕΦΕΡΝΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ ΑΡΧΙΚΑ ΗΤΑΝ ΚΤΙΣΤΟ     ( ΑΠΟ ΤΟ 600 ΠΕΡΙΠΟΥ π.Χ.) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1884 μ.Χ. Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ (ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ) ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΧΥΤΟΣΙΔΗΡΕΣ ΣΩΛΗΝΕΣ .
  Η ΒΡΥΣΗ ΑΥΤΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΛΙΓΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ , ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΓΑΝΕ : '' Η ΒΡΥΣΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΣ '' , ΓΙΑΤΙ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ , ΠΡΙΝ ΤΟ 1923 , ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΛΕΥΚΑ .
 ΑΛΛΕΣ ΒΡΥΣΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ( ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΤΕ ΙΧΝΟΣ ΤΟΥΣ  ΥΠΑΡΧΕΙ ) ΗΤΑΝ Η ΒΡΥΣΗ ΣΤΟΥ ΚΟΥΝΟΥΠΑ , ΝΟΤΙΩΣ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ , Η ΒΡΥΣΗ ΣΤΟΥ ΤΣΑΚΩΝΑ ( ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ) , Η ΒΡΥΣΗ ΣΤΟΥ ΓΚΙΝΗ , ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ''ΕΞΩ ΒΡΥΣΗ '', Η ΒΡΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ , Η ΒΡΥΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΚΕΣ , Η ΒΡΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΩ ''ΒΡΥΣΗ '', Η ΒΡΥΣΗ ΣΤΟΝ ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΝ ΧΟΡΕΥΤΕΡΑ , Η ΒΡΥΣΗ ΣΤΟΥ ΜΑΤΑΝΤΟΥΛΙΑ , Η ΒΡΥΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΑΝΑΣΗ , Η ΒΡΥΣΗ ΣΤΟΥ ΠΛΑΤΑΡΑ , ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΑΛΚΑΘΟΥ , Η ΒΡΥΣΗ ΣΤΟΥ ΛΙΟΥΛΗ , ΣΤΗΝ ΠΛΑΓΙΑ ΤΗΣ ΑΛΚΑΘΟΥ , Η ΒΡΥΣΗ ΣΤΟΥ ΜΟΥΧΛΙΖΗ , ΣΤΗΝ  ΑΛΚΑΘΟΝ  , Η ΒΡΥΣΗ ΣΤΟΥ ΜΠΟΤΣΗ    ( ΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΙΖΑ )  ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΡΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΡΉΚΑ ΑΚΟΜΗ .
   ΟΙ ΒΡΥΣΕΣ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ  ΔΙΚΤΥΟ ΕΙΧΑΝ ΝΕΡΟ " ΓΙΑ ΠΙΟΜΑ'' ΠΟΥ ΠΙΝΟΤΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ''ΑΜΠΑΤΖΑΔΕΣ ''. ΑΛΛΕΣ ΟΙ ΒΡΥΣΕΣ ΜΕ ΝΕΡΟ ΒΛΥΧΟ , ''ΓΙΑ ΛΑΤΡΑ ''( ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ''ΒΑΣΙΛΙΚΟ'')  ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ , ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1930 .
   ΜΙΑ - ΜΙΑ ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ , ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΧΑΝΟΝΤΑΙ . ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ  ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ , ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ . ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ( ΚΑΙ ΤΙ ΙΣΤΟΡΙΑ )...


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου