ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΥΚΟ (ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ)  ΠΡΩΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΥΚΟ  ( Είναι μια προσωνυμία η οποία επικράτησε εξαιτίας ενός μεγάλου πεύκου, όπου συνήθιζαν να δίνουν ραντεβού οι κάτοικοι των Μεγάρων. Ήθελαν έτσι να μαζεύεται ένας μεγάλος αριθμός ατόμων, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος να τους ληστέψουν στον δρόμο προς την Αθήνα.) ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΙΑ. THN ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΟΥΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΑΜΟΥ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ 1924 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.Ο ΧΩΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.
 ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΕ 65 ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ 4 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ . ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΑΥΤΟ ΕΓΚΑΤΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΑΜΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ  .
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΞΥΛΙΝΗ ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ Ο ΤΟΤΕ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ . ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΩΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ , ΩΣΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΩΡΕΕΣ ΧΤΙΣΤΗΚΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ . ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΙ-ΓΙΩΡΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΑΜΟ ΤΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ , ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΚΑΨΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. 
ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ .
 ΤΟ Μ. ΠΕΥΚΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ 7 χιλιομ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ  ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ .
 ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟ Μ. ΠΕΥΚΟ ΑΝΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΡΩΝ.ΤΟ 1930 ΑΥΤΟΝΟΜΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. ΤΟ 1994 Η Ν. ΠΕΡΑΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟ 2010 ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΕΝΩΝΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου