Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ , ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ , ΜΕΓΑΡΑ (μέρος1ο)


( Μ Ε Ρ Ο Σ  Π Ρ Ω Τ Ο )

ΣΤΙΣ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1939 ΕΞΕΡΡΑΓΗ Ο Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ . Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΧΙΚΑ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ . ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΗΤΑΝ Ο ΔΟΛΙΟΣ  ΤΟΡΠΙΛΙΣΜΟΣ  ΤΟΥ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟΥ '' ΕΛΛΗ'' ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ , ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΟ 1940.
ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΣΤΙΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ  ΟΧΙ  ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ . ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ  ''ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ '' .
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 ΗΠΕΙΡΟΣ , ΚΑΛΠΑΚΙ , ΠΙΝΔΟΣ , ΚΟΡΥΤΣΑ , ΥΨΩΜΑ 731  ΗΤΑΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ  ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ .
ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941 Η ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΙΤΑΛΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΙΠΕ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ  ΟΧΙ  ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ . ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΣΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟ Η ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΔΥΟ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ! ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΙΣ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941 ΠΟΥ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΑΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. 
ΟΙ ΜΕΓΑΡΙΤΕΣ ΟΤΑΝ ΧΤΥΠΑΓΕ Η ΣΕΙΡΗΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΝ ΣΕ ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ''ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ '' ΕΝΑ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΗ , ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕΓΑΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ , ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΡΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

ΟΙ ΜΕΓΑΡΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΠΕΙΝΑΣΑΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ . ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΑΚΑΡΟΝΟΖΟΥΜΟ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΥΡΙΟ ΦΑΓΗΤΟ , ΜΕΧΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΡΗΚΑΝ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΔΕΡΦΗ ΤΗΣ ΜΑΜ ! ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΦΑΝΕ. 

(ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΑΠΟ ΔΥΟ ΤΕΥΧΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΕΛ. ΤΟΥ κ. ΣΤΕΛΙΟΥ ΓΚΙΝΗ ) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου