ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΜΕΓΑΡΙΚΑ ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΕΙΧΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ  ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ  ΑΠΟΛΛΩΝΑ .( Ο ΟΠΟΙΟΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΝ ΑΛΚΑΘΟ ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ). ΣΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΛΕΥΡΑ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΛΥΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ . ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΛΕΥΡΑ ΕΙΧΑΝ ΠΕΝΤΕ ΜΙΣΟΦΕΓΓΑΡΑ, ΟΣΕΣ ΗΤΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΚΩΜΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ .


 ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΜΕ ΜΟΥΣΙ ,ΜΑΝΤΙΛΗ ΚΑΙ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ. ΓΙΑΤΙ  ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΙΚΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ(βλεπε σχετικα) Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙΤΟ ΑΠΟ ΠΟIΝΗ ΘΑΝΑΤΟΥ.
ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΗΤΑΝ ΣΕΙΡΕΣ ΜΕ ΔΡΑΧΜΕΣ ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΒΟΛΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΜΕ ΤΡΙΠΟΔΑ, ΛΥΡΑ, ΔΥΟ ΔΕΛΦΙΝΙΑ'Η ΟΒΕΛΙΣΚΟ(ΟΒΕΛΙΣΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΡΜΑΡΙΝΗ ΣΤΗΛΗ ΠΟΥ ΨΗΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡΑΜΙΔΟΣΧΗΜΗ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΠΑΧΗΣ ΠΡΟΣ ΒΑΡΕΑ) ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ : ΜΕΓ , ΜΕΓΑΡΕ, ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΚΑΙ ΑΧΑΙΩΝ ΜΕΓΑΡΕΩΝ(ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟ 243π.Χ. ΠΟΥ ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΧΑ'Ι'ΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ . ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΙΧΕ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΝ ΘΕΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΥΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου