ΕΛΙΑ ΜΕΓΑΡΩΝ


ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΙΔΟΣ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΕΛΑΙΩΝΑ . Η ΜΕΓΑΡΙΤΙΚΗ ΕΛΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΣΤΗ ΜΕ ΑΛΑΤΙ (ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΚΟΥΡΑ , ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΥΓΕΣΤΗ) ΦΥΣΙΚΑ Η ΜΕΓΑΡΙΤΙΚΗ ΕΛΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΘΕΛΕΙ ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ.  (ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛ. ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ...H μεγαρίτικη είναι πιθανότατα η πρώτη ελιά που υπέστη εκπίκριση (ξεπίκρισμα) και έγινε αντικείμενο εμπορικών συναλλαγών στην Ιστορία. Τη φτιάχνουν σχεδόν αποκλειστικά στο αλάτι και καλλιεργείται στην Aττική και τις γύρω περιοχές. Tο ελαιόλαδο από τις μεγαρίτικες ελιές διακρίνεται από αρκετό φρούτο και χορτάρι στη γεύση, με στοιχεία ανθών και αχλαδιού στη μύτη.)
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΙΛΙΚΟ BLOG ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΡΙΤΙΚΗ ΕΛΙΑ 

Ελιά ‘’Μεγαρική’’, παλαιά τοπική ποικιλία Μεγάρων (Μέρος 1ον ).

http://annyramath.blogspot.gr/2011/10/1.html?spref=fb   

Ελιά ‘’Μεγαρική’’, παλαιά τοπική ποικιλία Μεγάρων (Μέρος 2ον ).

  .http://annyra.wordpress.com/2011/10/26/%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%AC-%E2%80%98%E2%80%99%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%E2%80%99%E2%80%99-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%BF-2/


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου