ΜΙΧΑΗΛ ΜΗΤΣΑΚΗΣ ( ΠΟΙΗΤΗΣ & ΠΕΖΟΓΡΑΦΟΣ)


ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΤΟ 1868 `Η ΤΟ 1863 . ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ , ΠΕΖΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ .
Ο ΜΙΧ. ΜΗΤΣΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ . 
ΗΤΑΝ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΗΤΣΑΚΗ , ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΗΛΟΥ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΓΩΣ  ΜΗΤΣΑΚΗ , ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΙΑΤΡΑΚΟΥ  ( Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΤΡΑΚΟΣ ΗΤΑΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ 1821 ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ . ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΓΙΑΤΡΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ  Medicci  ΠΟΥ ΣΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑΤΡΟΣ . ΕΔΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ , ΜΕΓΑΡΙΔΑ , ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΛΟΓΓΙ . ΣΤΗΝ ΜΕΤΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ. Ο ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΡΝΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ )ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΡΧΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ Ο Μ . ΜΗΤΣΑΚΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΥΠΟΡΟΣ ΚΑΙ ΖΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ . ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ . ΣΑΝ ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΞΕΔΙΔΕ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΒΡΑΧΥΒΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΑΥΓΕΤΟΣ'' .
ΤΟ 1880 ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ  ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ . ΑΡΧΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΑΤΥΡΙΚΗΣ "ΑΣΜΟΔΑΙΟΣ" ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ . ΕΚΔΙΔΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΥΟ ΣΑΤΥΡΙΚΕΣ ΤΙΣ "ΘΟΡΥΒΟΣ''  ΚΑΙ '' ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ'' ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ  ΔΙΑΣΤΗΜΑ . ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΜΟ ΚΑΙ ΜΠΑΜΠΗ ΑΝΝΙΝΟ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΤΟ ΣΑΤΥΡΙΚΟ ''ΑΣΤΥ'' ΓΙΝΕΤΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΟΥ Π. Δ. ΣΑΚΕΛΑΡΙΟΥ . 
Ο Μ. Μ. ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΑΦΗΓΗΜΑΤΑ , ΚΡΙΤΙΚΑ ΔΟΚΙΜΙΑ ,ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ . ΕΓΡΑΦΕ ΣΕ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΖΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ  '' Η ΘΛΙΨΙ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΟΥ'' ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ "ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΟΥ''
ΑΥΤΗ Η ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ  ΜΙΧΑΗΛ ΜΗΤΣΑΚΗ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ  ''ΚΑΛΒΟΣ ΤΟΥ ΠΕΖΟΥ ΛΟΓΟΥ'' 
Ο Μ . Μ. ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΡΩΙΜΟΣ ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΝΟΥΣ ΜΕ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΡΕΧΕ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ . ΕΓΡΑΦΕ ΘΑΥΜΑΣΙΕΣ ΣΕ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΥΨΟΥΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΜΕΣΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ , ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ , ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΟΞΥΔΕΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ . 
ΕΙΧΕ ΔΥΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΠΕΖΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΜΑΝΙΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ .
ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΜΗΤΣΑΚΗ 
ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ
ΚΟΥΡΤΟΥΜΠΑΣΣΗΣ 
ΠΑΡΑ ΤΟΙΣ ΔΟΥΛΟΙΣ .ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ 
ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΧΡΥΣΟΘΗΡΑΣ 
Η ΑΡΚΟΥΔΑ 
ΤΟ ΓΑΤΙ
ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΚΤΗΝΗ
ΑΥΤΟΧΕΙΡ
ΤΟ ΦΙΛΗΜΑ 
ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΩΝ ΤΡΕΛΛΩΝ  και αλλα 
Ο ΜΙΧΑΗΛ ΜΗΤΣΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥΓΡΑΦΟΤΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗΣ , Ο ΙΔΙΟΜΟΡΦΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΑΡΑΞΕ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΤΟΥ ΓΑΛΗΝΗ .
ΣΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΡΙΟΥ 1894 ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΚΕ  ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ 15 ΜΕΡΕΣ.
ΤΟ 1896 ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΠΙΘΑΝΟΝ 28 ΕΤΩΝ , Η ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΨΥΧΙΚΗ ΤΑΡΑΧΗ ΤΟΥ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΦΑΝΕΡΑ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ Δρομοκαϊτιο ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ .
 Ο ΜΗΤΣΑΚΗΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΙΖΥΗΝΟ ( ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ Δρομοκαϊτιο ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟΤΕ Ο ΒΙΖΥΗΝΟΣ ) .
ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΤΥΠΩΣΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ . ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΛΟΓΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ.

ΣΤΙΣ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 1916  Ο ΜΙΧΑΗΛ ΜΗΤΣΑΚΗΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΝΕΥΜΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟ .

ΠΗΓΕΣ : ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ , ΜΕΓΑΡΙΔΑ (ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΓΑΡΙΣ ΧΩΡΑ ) ΣΤΟ FACEBOOK  ,DEYTEROS . COM ,  24 GRAMMATA .COM. 
 ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟ ΦΙΛΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΣΤΟ FACEBOOK :  :Panagiotis Korpas   ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ .0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου