ΤΑ ΠΡΟΙΚΙΑ
ΠΡΟΙΚΙΑ 1959
 ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ Η ΝΥΦΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΙΚΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ .
 ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ , ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΗΣ ΝΥΦΗΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟ ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΙΚΙΩΝ .
ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΠΑΟΥΛΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΣΠΡΟ ΣΕΝΤΟΝΙ ΠΟΥ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΦΤΟ ΚΕΝΤΗΜΑ . ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΥΦΑΝΤΑ ΓΙΑ ΔΑΠΕΔΟ . ΣΕΙΡΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΚΡΥΛΙΚΕΣ . ΜΕΤΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΠΛΩΜΑΤΑ . ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ <<ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ >> ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΕΞΙ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ ΠΑΡΑΛΗΛΑ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΡΟΥΧΑ . ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΟΥΚΟ (ΕΤΣΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ) , ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΤΗΣ ΦΙΓΟΥΡΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΟΦΤΟ ΚΕΝΤΗΜΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΑΣΗ .
 ΩΣ ΕΔΩ ΗΤΑΝ Ο ΓΙΟΥΚΟΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΙΚΙΑ .
 ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΟΥΚΟ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΟΣΤΗΛΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΤΡΑΠΕΖΟΜΑΝΤΗΛΑ ΜΕ ΒΕΛΟΥΔΟ `Η ΚΟΦΤΟ ΚΕΝΤΗΜΑ . ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΜΑΝΤΗΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΠΕΤΣΕΤΑΚΙΑ ΧΡΥΣΟΚΕΝΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.
ΠΡΟΙΚΙΑ 1993
 ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΤΣΕΤΑΚΙΑ , ΤΡΑΠΕΖΟΜΑΝΤΗΛΑ , ΣΕΝΤΟΝΙΑ κ.α. ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΚΕΝΤΗΜΑ .
ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΣΕ ΣΧΟΙΝΙΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΠΕΤΣΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΦΤΟ ΚΕΝΤΗΜΑ , ΡΟΜΠΕΣ, ΝΥΧΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΟΔΟΣΙΑΚΕΣ ΜΕΓΑΡΙΤΙΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ .
 ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΡΩΣΙΜΟ , ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΠΡΩΤΗ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΤΗΣ ΝΥΦΗΣ , Η ΠΕΘΕΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΓΑΜΠΡΟΥ 'Η ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΙΛΕΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΡΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΙΚΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΧΑΡΤΟΝΟΜΗΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΓΙΟΥΚΟ . ΓΙΑ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ , ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΡΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΠΡΟΙΚΙΑ .

( ΑΝΤΕ ΚΙ ' ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ )

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου