ΛΕΛΕΓΕΣ (μέρος πρώτο)


ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΛΕΛΕΓΕΣ ;
 Η ΜΟΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Σ ' ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΗΡΘΑΝ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ 12 ΓΕΝΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ !
ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙ ΒΡΗΚΑ .
 ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ ΤΟΝ ΡΟΔΙΟ Ο  ΛΕΛΕΓΑΣ Ο ΛΑΚΑΙΔΑΙΜΟΝΙΟΣ ΗΤΑΝ ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΝΥΜΦΗΣ ΝΑ'Ι'ΑΔΑΣ . ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΗΣΙΟΔΟ ΟΙ ΛΕΛΕΓΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΝΟΗΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ . ΟΙ ΛΕΛΕΓΕΣ ΔΙΩΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΩΡΙΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΑ . Η ΚΑΡΙΑ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΜΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ . ΕΚΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ ΗΤΑΝ Η ΔΩΡΙΔΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΙΕΩΝ .
ΣΤΗΝ ΗΛΙΑΔΑ ΟΙ ΛΕΛΕΓΕΣ ΗΤΑΝ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΩΕΣ . ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ Ο ΑΛΤΗΣ . ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο  ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΗΔΑΣΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΩΝ ΛΕΛΕΓΩΝ .
ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΑΥΣΑΝΙΑ Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΕΣΟ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ''ΚΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΦΕΣΟΥ '' ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΕΛΕΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΥΔΟΥΣ . ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ .
ΟΙ ΛΕΛΕΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ Π. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΤΤΙ . ΟΙ ΧΑΤΤΙ ή ΧΕΤΤΑΙΟΙ ΙΣΩΣ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΕΤΤΑΙΟΚΡΗΤΕΣ ΠΟΥ Ο ΟΜΗΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΤΤΕΟΚΡΗΤΕΣ . ΚΑΤΑ ΤΩΝ Π. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΟΙ ΛΕΛΕΓΕΣ ΗΤΑΝ ΠΕΛΑΣΓΙΚΟ ΦΥΛΟ , ΗΤΑΝ ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΡΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ! Ο ΚΥΡΙΩΣ ΚΟΡΜΟΣ ΤΩΝ ΛΕΛΕΓΩΝ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ Μ. ΑΣΙΑ , ΕΝΩ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΚΩΝΙΑ , ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ , ΛΕΥΚΑΔΑ , ΜΕΓΑΡΑ και αλλού .
Ο ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΛΕΛΕΓΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΛΗΣΩΝ ΚΑΙ ΓΙΟΣ ΑΥΤΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΠΥΛΑΣ ΠΟΥ ΕΚΤΙΣΕ ΤΗΝ ΠΥΛΟ.


ΠΗΓΕΣ : ww.fourakis-kea.com/forum/viewtopic.php?f=14&t=698
               ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ
               ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου