ΙΠΠΟΛΥΤΗ (ΜΙΑ ΑΜΑΖΟΝΑ... ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ)


Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΩΝ ΑΜΑΖΟΝΩΝ ΗΤΑΝ Η ΙΠΠΟΛΥΤΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΤΡΗΤΗΣ . ΑΔΕΡΦΗ ΤΗΣ ΗΤΑΝ Η ΠΕΝΘΕΣΙΛΕΙΑ Ή  ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΟΠΗ.
Η ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ ΑΡΗ  , Η ΖΩΝΗ ΑΥΤΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ  ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΜΑΖΟΝΩΝ .
Η ΑΔΜΗΤΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΕΥΡΥΣΘΕΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΗ ΖΩΝΗ , ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ Ο ΕΥΡΥΣΘΕΑΣ ΑΝΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗ ΦΕΡΕΙ .
ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΗΣΕΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΗΡΩΩΝ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΑΜΑΖΟΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΧΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗ ΖΩΝΗ .
ΑΜΑΖΟΝΑ ΜΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ
ΚΑΙ ΑΣΠΙΔΑ . ΑΤΤΙΚΟ ΑΛΑΒΑΣΤΡΟ
ΠΕΡΙΠΟΥ 470π.Χ.
ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ!!!
 Ο ΘΗΣΕΑΣ ΟΜΩΣ  ΑΡΠΑΞΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΟΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ , ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΑΝΕ ΓΑΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΙΔΡΑ . Η ΙΠΠΟΛΥΤΗ ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΘΗΣΕΑ , ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΑΖΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΘΗΣΕΑ  . ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ Η ΙΠΠΟΛΥΤΗ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΤΗΣ ΠΕΝΘΕΣΙΛΕΙΑ . ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΝΙΚΟΥΝ ΤΙΣ ΑΜΑΖΟΝΕΣ , Η ΙΠΠΟΛΥΤΗ ΝΤΡΟΠΙΑΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ( ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΗΣ ΤΗΣ ) , ΚΑΤΑΦΕΥΓΕΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ . ΟΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΥΠΗ . ( ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΦΟΝΟΣ ΤΗΣ ΙΠΠΟΛΥΤΗΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ )
ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΑΥΣΑΝΙΑ (Α΄41,7  ) ΟΙ ΜΕΓΑΡΕΙΣ ΕΘΑΨΑΝ ΤΗΝ ΙΠΠΟΛΥΤΗ ΣΕ ΜΝΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΧΗΜΑ ΑΜΑΖΟΝΙΚΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ . ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΘΗΝΑΣ ΑΙΘΥΙΑ (ΜΕΓΑΛΟ ΝΗΣΙ ΠΑΧΗΣ) ΗΤΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΗΡΩΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΔΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΟΥ ΤΗΡΕΩΣ .

2 σχόλια:

  1. Είναι όντως πολύ μεγάλη η ιστορία της πανάρχαιας Μεγαρίδας χώρας και του, από τους προϊστορικούς χρόνους, "κέντρου" της πόλις των Μεγάρων.
    Συγχαρητήρια για την εργασία σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή