ΘΗΣΕΑΣ                                           ΦΑΙΑ 
 Ο ΘΗΣΕΑΣ  ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ  ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΡΙΔΑ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ ΚΑΙ Η ΚΙΝΕΤΑ δηλ. ΤΗΝ ΚΡΟΜΜΥΩΝΑ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΑΝΗΚΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΣΘΜΟ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ .  ΤΟΤΕ Η ΚΡΟΜΜΥΩΝΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ  ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΤΗΝ ΦΑΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΓΡΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΕΘΡΕΨΕ ( Η ΦΑΙΑ   ΚΑΤΑ ΑΛΛΟΥΣ ΗΤΑΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΛΥΔΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΥΟΥ ΚΑΠΡΟΥ ΕΝΩ ΚΑΤΑ ΑΛΛΟΥΣ  ΕΙΧΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟΝ ΕΡΥΜΑΝΘΙΟ ΚΑΠΡΟ , ΤΟΝ ΚΕΡΒΕΡΟ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ )  ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΝΗΜΕΡΟ ΘΗΡΙΟ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΕΧΙΔΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΗΦΩΕΑ .  ΕΙΧΕ ΕΡΗΜΩΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΟΡΓΩΣΟΥΝ . 
Ο ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ ΦΑΙΑ ΜΕ ΞΙΦΟΣ ΚΑΙ ΑΚΟΝΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΥΡΩΝΙΔΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΑΛΛΟΣ ΑΘΛΟΣ .
                                           
                                                                      ΣΚΙΡΩΝΑΣ 
 Ο ΣΚΙΡΩΝΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΛΗΣΤΗΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΧΟ ΣΤΙΣ ΣΚΙΡΩΝΙΔΕΣ ΠΕΤΡΕΣ (   ΟΙ ΣΚΙΡΩΝΙΔΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΚΙΑ ΣΚΑΛΑ)  ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΤΕΡΑ ΒΡΑΧΙΑ  ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ . ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ Ο ΣΚΙΡΩΝΑΣ ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΕΚΛΕΒΕ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΖΕ ΝΑ ΤΟΥ ΠΛΥΝΕΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ . ΟΠΩΣ  Ο ΔΥΣΤΥΧΟΣ  ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ ΕΠΛΕΝΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΣΚΙΡΩΝΑ ΤΟΝ ΠΕΤΟΥΣΕ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΦΑΡΙ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΦΤΕ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟ ΕΤΡΩΓΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΕΛΩΝΑ .
 Ο ΘΗΣΕΑΣ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΑΧΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΛΥΝΕΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΛΗΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ Ο ΣΚΙΡΩΝΑΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΛΩΤΣΗΣΕΙ Ο ΘΗΣΕΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΘΛΟΥΣ  ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ  ΜΕΓΑΡΙΔΑΣ Ο ΘΗΣΕΑΣ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΘΛΟΣ .0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου