ΑΡΧΑΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ




ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ , ΤΟ ΚΡΙΘΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΥΖΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΣΕ ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΟΣΤΡΑΚΑ ΚΑΙ ΑΜΦΟΡΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΔΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ . Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΦΑΓΗΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ .
   ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΛΙΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ! ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ Ο ΕΡΜΗΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΚΛΩΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ  ΤΑ ΨΗΣΕΙ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ !
   ΤΟ ΤΖΑΤΖΙΚΙ ( ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ) ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΡΙΖΑ  ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ  ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ . ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΜΥΤΤΙΚό ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΤΙΑΝΑΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ !  ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΠΡΟΣΘΕΤΑΝ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΕΛΙΕΣ , ΑΒΓΟ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΖΑΚΙΣΤό . ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΤΖΑΖίΚ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΖΑΤΖΙΚΙ !
   ΤΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΙΜΑΡΚΙΣ .
   Η ΓΝΩΣΤΗ ΜΕΓΑΡΙΚΗ ΜΑΣ ΓΑΛΟΠΙΤΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ !
   ΤΟ ΙΤΡΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΣΤΕΛΙ .
   Ο ΟΒΕΛΙΑΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΓΝΩΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ .
   ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ,ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ , ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ , ΤΑ ΟΣΠΡΙΑ , ΤΑ ΚΡΕΑΤΑ , ΤΟ ΨΑΡΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΗΤΑΝ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ! 
   Ο ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΒΡΕΙ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ Η ΚΑΠΑΡΗ , ΤΟ ΘΥΜΑΡΙ , Η ΡΙΓΑΝΗ , Ο ΜΑΡΑΘΟΣ , ΤΟ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ , Η ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΑ , ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ , ΤΑ ΛΑΧΑΝΑ , ΤΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ , ΟΙ ΦΑΚΕΣ , ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ , ΟΙ ΤΣΟΥΚΝΙΔΕΣ, ΤΑ ΣΥΚΑ , ΤΑ ΑΒΓΑ ΤΩΝ ΨΑΡΙΩΝ , ΤΟ ΘΥΜΑΡΟΜΕΛΟ ΚΑΙ Η ΛΑΚΕΡΔΑ ( ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ).
   ΕΤΡΩΓΑΝ ΠΑΝΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ , ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ .
   Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ , ΑΛΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΦΟΙ ΔΕΝ ΕΤΡΩΓΑΝ ΚΡΕΑΣ .
   Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΕΛΕΓΕ : ΄΄ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟ΄΄ ΚΑΙ ΕΔΙΝΕ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ  ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΙΤΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ . ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΟΥΣ ( ΣΑΝ ΕΜΕΝΑ )  ΠΡΟΤΕΙΝΕ : ΑΦΕΨΗΜΑ ΑΠΟ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ , ΕΚΧΥΜΑ ΣΠΟΡΩΝ ΑΝΗΘΟΥ , ΑΦΕΨΗΜΑ ΑΨΙΘΙΑΣ , ΒΑΛΕΡΙΑΝΑΣ , ΛΟΥΙΖΑΣ  ΚΑΙ ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΣΕΛΙΝΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΝΕΡΟ , ΒΡΑΣΤΗ ΦΡΕΣΚΙΑ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ , ΜΠΑΜΙΕΣ , ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΄΄ΤΑΡΑΞΑΚΟ ΄΄ΔΗΛΑΔΗ ΑΓΡΙΟΜΑΡΟΥΛΟ .

   ΤΟ ΝΕΚΤΑΡ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΗΜΙΓΛΥΚΟ  ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΟ ΜΕ ΑΦΕΨΗΜΑ ΑΠΟ 30 ΒΟΤΑΝΑ , ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ , ΧΥΜΟΥΣ ΦΡΕΣΚΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ , ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ! 


( ΠΗΓΗ : ΣΠΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ απο την ΙΟΥΛΙΑ ΠΙΤΣΟΥΛΗ ΣΕ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ προ ετών ) 
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ : ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου