ΝΤΟΣΚΟΥΡΙ ΒΡΑΧΟΣ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ   Μεγαρίδα (Αρχαία Μεγαρίς Χώρα)
 ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΝΤΟΣΚΟΥΡΙ ή ΝΤΕΣΚΟΥΡΙ  ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΥΣ (ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΗΔΑΣ ) ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΚΑΣΤΩΡ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΥΔΕΥΚΗ .    ΣΤΟ ΥΨΩΜΑ ΤΟΥ ΝΤΟΣΚΟΥΡΙ  , ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ,   ΛΕΙΨΑΝΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΥΚΛΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΙΕΡΟ ΤΩΝ ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ . 
ΕΚΕΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΡΑΟΥΛΙ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ  . ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΛΕΓΟΤΑΝ ΣΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΘΑΨΑΝ ΕΚΕΙ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ! Η ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΘΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ! ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΙ ΕΣΚΑΒΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΝΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΡΕΣ ! ΤΟ 1936 Ο Μ. ΜΠΕΝΑΡΔΗΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ''ΨΗΓΜΑΤΑ ΜΕΓΑΡΙΤΩΝ'' ΕΓΡΑΦΕ ΟΤΙ ΤΟ ΧΑΡΑΝΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΡΕΣ  ΤΟ ΒΡΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΣΤΑΝΗΣ !!! 
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΤΟΣΚΟΥΡΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΠΗΛΙΕΣ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ 2 ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΨΑΧΝΑΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ''ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ'' ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΗΛΙΕΣ !!! 
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ  ΤΗΝ ΜΕΓΑΡΙΚΗ ΡΗΣΗ :  ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ  ΓΟΥΡΓΟΥΛΑΟΥ 
ΣΤΟΥ ΝΤΕΣΚΟΥΡΗ ΤΟ ΒΡΑΧΟΣ ! ( Η ΓΟΥΡΓΟΥΛΑΟΥ ΗΤΑΝ ΝΥΧΤΟΒΙΟ ΠΟΥΛΙ ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΕ ΚΡΑΥΓΕΣ ΣΑΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ ! ) ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ! 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου