1981 ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ


24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΩΡΑ 22.55
ΣΕΙΣΜΟΣ 6,7 ΣΤΙΣ ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΝΗΣΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ .ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ 77 χιλιόμετρα . ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ , ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ. ΣΤΟ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ ΠΟΥ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΒΓΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ ΠΑΝΩ (μικρό παλιρροϊκό κύμα ). ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΥΟ  ΑΘΡΩΠΙΝΑ ΘΥΜΑΤΑ , ΤΟ ΕΝΑ ΗΤΑΝ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΙΟΥΣΗ ( ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΚΟΙΜΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΡΙΞΕ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ) ΚΑΙ  ΤΟ ΑΛΛΟ  Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΛΑΚΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ . ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΤΑ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΤΟ ΤΕΤΡΑΩΡΟΦΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ . ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΩΡΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ,ΑΝΑΣΥΡΕΤΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ .
ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ , ΜΑΓΑΖΙΑ , ΣΧΟΛΕΙΑ , ΣΕ ΕΝΑ ΟΡΟΦΟ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΙΕΡΟΘΕΟ , ΣΤΟΝ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΤΟ ΜΑΚΡΥΝΟ , ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ (ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΓΑΡΩΝ ) . ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΕΡΑ Η ΣΤΕΝΗ ΛΩΡΙΔΑ ΓΗΣ ΠΟΥ ΧΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΜΑΥΡΟΛΙΜΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ Η ΛΙΜΝΗ ΕΓΙΝΕ ΚΟΛΠΟΣ .
Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ  , ΠΟΛΛΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ  ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΕΕ ( ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΜΠΟΓΙΑ , ΕΕ = ΕΚΡΙΘΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ) .    ΠΟΛΛΟΙ  ΜΕΓΑΡΙΤΕΣ ΜΕΝΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ  ΣΕ ΣΚΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ,  ΠΡΟΧΕΙΡΕΣ ΠΑΡΑΓΚΕΣ , ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ 'Η  ΦΙΛΟΥΣ , ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΕΞΟΧΙΚΑ  ΣΠΙΤΙΑ (ΑΝ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ) . ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ , ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ  ΚΟΛΩΝΕΣ  ΜΕ ΤΑ ΤΕΙΧΕΙΑ . ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΝΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ 'Η ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΗΤΑΝ ΤΑ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΙΝΟΤΑΝ Η ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΕΓΑΡΙΤΕΣ . ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΟΥΛΩΣΑΝ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ. ΣΗΜΕΡΑ ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΧΤΥΠΗΣΕ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ , ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Νο 2  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ (ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ) , Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΓΑΡΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ .


ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ : ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΔΗΜ. ΜΟΥΡΤΖΟΥΚΟΣ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου