ΜΕΓΑΡΙΚΑ ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ  ΤΑ ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΕΙΧΑΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ . ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ , ΟΙ ΓΑΜΟΙ , ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΜΠΟΣΙΟ . ΤΑ ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ .
Η ΜΕΓΑΡΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΒΡΑΔΥΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ , ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ , ΦΙΛΟΙ , ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΕΤΡΩΓΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΔΕΙΠΝΟ .    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΤΟ  ΔΕΙΠΝΟΥΜΕΝΟ  ΓΕΥΜΑ  ΠΟΥ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΣΥΜΠΟΣΙΟ  (συνάθροιση ανθρώπων που πίνουν ).   ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΜΕ ΤΟ ΑΦΘΟΝΟ ΚΡΑΣΙ ΜΕ  ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ  . ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ , ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ  ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΛΕΓΟΤΑΝ ΚΑΙ ‘’ΕΣΤΙΑΣΗ’’  ΕΝΩ  ΣΗΜΕΡΑ  ΤΟ ΛΕΜΕ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ .                                                                                                                                                           
ΤΑ ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ  δηλ. ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ  , ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΑ ΕΡΑΝΙΚΑ δηλ. ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ Ή ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΥΤΟ ΛΕΓΟΤΑΝ ‘’ΣΥΜΒΟΛΕΣ’’ ( ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ  ΗΤΑΝ ‘’ΕΡΑΝΟΙ ‘’ ) , ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ‘’ΕΙΛΑΠίΝΕΣ’’ δηλ. ΤΑ ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΗ ΔΑΠΑΝΗ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ . 
ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΙΧΕ ΔΥΟ ΣΤΑΔΙΑ :
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΡΧΙΖΕ ΜΕ ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ Ή ΣΥΝΔΕΙΠΝΟ  ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ  ΕΡΧΟΤΑΝ ΤΟ ΛΙΤΟ ΑΡΧΙΚΑ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΨΑΡΙ  . ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΕΤΡΩΓΑΝ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ  ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΗΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΚΡΑΣΙ ΕΝΩ  ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ !
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ ( ΑΦΟΥ ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΜΑΖΕΥΑΝ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ , ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΝΑ ΕΣΤΡΩΝΑΝ ) ΗΤΑΝ Ο ΠόΤΟΣ . Ο ΠΟΤΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ  . ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΠΙΝΑΝ ΑΦΘΟΝΟ ΚΡΑΣΙ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ‘’ΤΡΑΓΗΜΑΤΑ’’ δηλ. ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ , ΣΤΑΦΙΔΕΣ , ΤΥΡΙΑ , ΑΜΥΓΔΑΛΑ  ΚΑΙ ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΕΛΙ , Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΩΝ ΗΤΑΝ Η ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗΣ . ΣΕ ΑΥΤΟ   ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ , ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΗΧΟ ΤΟΥ ΑΥΛΟΥ , ΝΑ ΛΕΝΕ ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ  ΚΑΙ ΓΡΙΦΟΥΣ  , ΑΝΕΚΔΟΤΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ  ΟΠΩΣ Ο ΚόΤΤΑΒΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΙΚΕΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ . ΤΑ ΠΕΙΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ . ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΞΑΠΛΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΑΝΑΚΛΙΝΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΗΤΑΝ ΧΑΜΗΛΑ .  ΑΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΒΑΤΕΣ .
 ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΟΡΙΖΟΤΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ . ΣΤΑ ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΠΟΤΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΧΟΡΕΥΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΣ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου