ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ 1822


                      
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΕΓΑΡΙΤΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ . Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΕΛΑΤΤΩΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΗΣ !
ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΦΟΒΟ ΜΗΝ ΠΡΟΔΩΣΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ  Ο ΜΕΓΑΡΙΤΗΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΑΠΑΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΤΑΥΡΑΚΗ ΤΟΝ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗ ΚΟΚΚΙΝΟΓΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ : ΄΄ ΑΔΕΡΦΕ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ `Η  ΝΑ ΧΑΘΕΙ ! ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕΣ ΑΝ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕΙΣ – ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΗΣ- ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ! ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕΙΣ . ΤΟΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΓΝΩΣΙ ΤΟΥ ΤΑΔΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΔΕ , ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΟΥ . ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ Ο ΠΡΩΤΟΜΑΡΤΥΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.΄΄
Ο ΔΗΜ . ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ ΑΚΟΥΣΕ ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ , ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΣΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ , ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΗΣ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ . ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝ ΜΑΘΕΥΤΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ !
ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΥΠΟΓΡΑΦΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ !!!
ΑΠΟ ΕΚΕΙ  ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΑΚΗ ΛΕΓΟΝΤΟΥΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ( ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ! ΟΠΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ) ΑΛΛΟΙ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΓΩΙΣΤΗΣ , ΕΓΩΠΑΘΗΣ , ΤΥΡΑΝΝΙΚΟΣ , ΦΥΛΑΡΧΟΣ , ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΦΑΦΛΑΤΑ ! ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟ ΠΟΥ ΕΜΕΝΕ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ (ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ) . ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΣΑΝ  , ΕΙΧΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΛΑΦΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΠΛΙ . ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΦΥΡΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΕ ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ  ΤΩΝ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΤΩΝ ( ΕΝΩ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ )  ΣΕ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΑΝΑΠΛΙ . ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΑΚΗ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΙΧΑΡΑΚΟΥ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΑΡΙ ( ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΙΧΑΡΑΚΟΣ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΝΑ  ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΙΧΟΣ  ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΡΚΑΡΙ ! ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΒΑΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΙΧΟ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΜΟΝΟ 25 πόντους ! ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΛΟΓΑ ) . ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΜΑΘΑΝ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΙΧΑΡΑΚΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟΣ . ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΨΙΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΤΑΥΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ !

Ο ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΠΕΝΑΡΔΗΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ  `` ΜΕΓΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΤΑΙ `` ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ΟΤΙ Ο ΕΝΟΧΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΓΟΝΤΟΥΣΑΝ ΕΚΤΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥ ΤΟΙΧΑΡΑΚΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ . ΦΥΣΙΚΑ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣ ΣΤΟ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟ ΗΤΑΝ  Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΤΑΥΡΑΚΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ . 
Ο ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΑΚΗ ΤΟ 1928 ΗΞΕΡΑΝ  ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΤΑΦΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΥ.
 ΣΤΟ ΤΑΦΟ ΑΥΤΟ ΥΠΗΡΧΑΝ ΘΑΜΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΛΙΘΟΒΟΛΗΣΑΝ !

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου