ΔΡΟΥΜΕΣ Ή ΔΡΙΜΙΕΣ


ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΡΟΣ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ , ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ . ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΟΙ ΜΕΓΑΡΙΤΕΣ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΝΥΧΤΟΥΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΝΑ ΛΑΜΠΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΟΥΡΑΝΟ . 
ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΡΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΔΡΟΥΜΕΣ . ΟΙ ΔΡΟΥΜΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΞΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ . ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΥΠΗΡΧΕ Η ΚΑΚΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ Η ΚΑΚΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ( ΗΤΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΔΥΣΟΙΩΝΕΣ) 
ΟΙ ΜΕΓΑΡΙΤΕΣ ΣΤΙΣ ΔΡΟΥΜΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΕΦΕΥΓΑΝ ΝΑ ΣΥΧΝΑΖΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΜΕΡΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΤΡΙΣΤΡΑΤΑ , ΝΑ ΛΟΥΣΤΟΥΝ , ΝΑ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΟΥΝ , ΝΑ ΠΛΥΝΟΥΝ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ . 
ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΡΦΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΕΞΩ Ή ΜΕ ΕΝΑ ΒΟΤΣΑΛΟ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΤΟ ΠΕΤΟΥΣΑΝ ΠΑΛΙ ΕΞΩ . 
ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΕΒΑΖΑΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΙΓΥΡΝΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ . 
ΑΡΚΕΤΟΙ ΜΕΓΑΡΙΤΕΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΑΡΙ ΤΗΝ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  (ΠΡΩΤΑΥΓΟΥΣΤΙΑ ) ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΑΝ ΑΧΙΒΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΤΡΩΓΑΝ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΑΡΙ ΜΕ ΒΡΕΧΤΑΡΙΑ ΚΟΥΚΙΑ (ΞΕΡΑ ΚΟΥΚΙΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ) ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ . 
ΜΕΤΑ ΤΙΣ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΟΙ ΔΡΟΥΜΕΣ ΕΦΕΥΓΑΝ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΑΛΗΝΕΥΕ .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου