17/5/1944 ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ


  

Η ΠΙΟ ΑΝΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΣΤΗ ΚΑΤΟΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΙΟΥ 1944 .ΟΤΑΝ ΕΜΑΘΑ ΓΙ΄ΑΥΤΟ  ΑΠΟΡΗΣΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΕΓΑΡΙΤΕΣ . ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ .
ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΠΕΣΩ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΤΟΤΕ . ΜΠΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ : ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ (ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΩ  ΝΑ ΤΟ ΠΩ ) ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ  ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΓΝΩΣΤΗ  ΣΕ ΟΛΗ  ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ;

ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΙΟΥ 1944   ΕΓΙΝΕ ΚΑΥΓΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ! ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ Μ. ΠΕΥΚΟ , ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΝΑ  ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ !!!
ΣΤΙΣ 16 ΜΑΙΟΥ 1944 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΝΑ ΚΑΜΙΟΝΙ ΕΦΕΡΕ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ 10 ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΕΡΚΙΣ ( ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ δηλ. ΠΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ  «ΣΤΕΛΛΑ» ). ΟΙ 10 ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ !!!!!
ΜΑΤΑΙΑ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΑΞΙΩΝΕ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ , ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ  .
ΜΑΤΑΙΑ Η ΜΑΝΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΠΛΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΕΔΩΣΕ 100 ΧΡΥΣΕΣ ΛΥΡΕΣ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ !!!
ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΙ 17/5/1944 ( ΣΧΕΔΟΝ ΝΥΧΤΑ ΑΚΟΜΑ ) ΣΤΙΣ 6.30 ΠΗΓΑΝ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΤΗΣ ΜΠΥΡΑΣ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΡΚΙΣ ) ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΓΕΦΥΡΑΚΙ ( ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ) ΤΟΥΣ ΕΣΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟ ΔΕΜΕΝΟΥΣ ΔΥΟ-ΔΥΟ ΜΕ ΣΥΡΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ . Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΦΩΝΑΖΕ : «ΧΤΥΠΑΤΕ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΘΑ ΦΥΤΡΩΣΕΙ Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ»

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΤΗΝΗ ΗΤΑΝ , ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΕΚΕΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ  ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΝ.   ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΙ 18/5/1944 ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΦΟΡΤΗΓΟ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ . 

1 σχόλιο:

  1. Μπορείτε παρακαλώ να μου πείτε από ποιο βιβλίο μάθατε για την ιστορία αυτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή