ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ 2000 - 2010


ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΕΩΣ ΤΟ 2010 ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΕΓΙΝΑΝ 60 ΣΩΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 500 ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ (ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ)
 ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ
ΟΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ (ΛΟΓΩ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ)
ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ , ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ , ΤΜΗΜΑΤΑ ΙΕΡΩΝ , ΤΜΗΜΑΤΑ  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΕΓΑΡΙΔΑΣ .
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΥΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΣΚΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΟΧΥΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΝΥΜΦΑΔΩΝ ΠΥΛΩΝ. ΟΙ ΝΥΜΦΑΔΕΣ ΠΥΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΥΛΕΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΣΑΝΙΑ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΥΛΕΣ  ΗΤΑΝ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΓΑΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΥΘΕΙΑΣ ΟΔΟΥ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΝΙΣΑΙΑΣ (ΠΑΧΗ) . Η ΑΚΡΙΒΗΣ ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΕΡΟ ΤΩΝ ΕΙΛΕΙΘΥΙώΝ 'Η ΝΥΜΦΑΙΟ ( ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ) .

ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΣΩΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΗΤΑΝ :
ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΓΚΙΝΗ 
ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ . ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΤΕΧΝΙΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ  ΑΡΧΑΙΑΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗΣ , ΣΤΗ ΚΟΙΤΗ ΧΕΙΜΑΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ . ΣΤΗ ΣΩΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΕΡΕΥΝΗΘΗΚΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΩΓΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΩΣ ΦΡΑΓΜΑ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΡΟΗ ΝΕΡΟΥ . ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΑΥΤΟ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΜΗΚΟΣ 22μ. ΚΑΙ ΥΨΟΣ 2.30μ. ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΠΟΛΗΣ.
ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΚΑΚΑΛΕΤΡΗ 
ΣΩΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ . ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΥΠΟΓΕΙΑ ''ΜΕΓΑΡΑ'' ΤΟΥ 4ου ΑΙΩΝΑ π.Χ. ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΧΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΕΣΣΟ  .  ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΪΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΕΙΧΕ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΝΕΡΟΥ! 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου