ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ (Η ΗΡΩΙΔΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ)μέρος 2ο


Ο ΞΑΝΘΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΟΣ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ Η ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΤΖΩΝ ΟΥΙΛΣΩΝ ΗΞΕΡΕ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΣΙΓΑ - ΣΙΓΑ Η Λ.Κ. ΤΟΥΣ ΕΚΡΥΒΕ ΣΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΧΩΡΟΥΣ . 
Η Λ.Κ. ΕΙΧΕ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΔΥΟ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΦΥΛΗΣ 226, ΑΠΟ ΦΙΛΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΙΧΕ ΑΛΛΑ 30 ΔΩΜΑΤΙΑ ! ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΚΡΥΒΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ 3 ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ .
ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΙΕΡΟΘΕΟ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ 20 ΑΓΓΛΟΙ . ΝΤΥΝΕΤΑΙ ΦΤΩΧΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΣΑΚΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΗ ΜΟΝΗ . ΕΚΕΙ Η ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΙΕΡΟΘΕΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΑΡΧΙΚΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΝΟΥΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ! ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΜΙΑ ΖΗΤΙΑΝΑ ΞΥΠΟΛΗΤΗ ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΕ ΜΕ ΚΟΠΟ  ΜΕ ΕΝΑ ΣΑΚΙ . ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΕΙ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ : " ΤΑ ΕΦΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ''. ΩΣΠΟΥ ΜΕΤΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΜΙΑ ΛΙΜΟΥΖΙΝΑ , Η ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΣΑΣΤΙΣΜΕΝΗ . ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΣΠΡΟΜΑΛΛΗΣ . ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΕΞΗΓΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΣΑΚΙΑ ! Η ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΛΙΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ . Η Λ.Κ. ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ .  Η ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΠΗΛΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 20 ΑΓΓΛΟΙ Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟΣ . Η Λ.Κ. ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΜΕ ΤΡΟΦΕΣ , ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΡΟΥΧΑ . 
ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΥΚΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ ! ΟΙ ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΣΟΠΑΝΗΔΕΣ . ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΟΥΣ 10 ΑΓΓΛΟΥΣ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΡΟΣΕΞΙΑ ΕΝΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΟΥ !
Η Λ.Κ. ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΥΑΡΧΕΙΟ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΦΡΟΥΡΑΡΧΕΙΟ . 
Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΡΩΜΑ !
ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1944 ! 

ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΛΕΛΑΣ  ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΑΠΕΝΕΙΜΑΝ:
 ''ΧΡΥΣΟΥΝ ΜΕΤΑΛΙΟ'' Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ 
ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ''ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ'' ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
( ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ ΚΟΕΝ ) 

ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΗΣ ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΟΔΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου