ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ( Η ΗΡΩΪΔΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ )μέρος 1ο


       Η  ΛΕΛΑ ΜΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟ 1898 . 
       ΗΤΑΝ ΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΣΠΕΤΣΙΩΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΗ   ( ΚΟΡΗ ΤΗΣ                             ΣΟΦΙΑΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΗ )
ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΛΥΓΕΡΟΚΟΡΜΗ , ΜΕ ΑΣΤΡΑΠΟΒΟΛΑ ΜΕΛΙΑ ΜΑΤΙΑ , ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΗ , ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΟΥΡΑΣΤΗ ΣΕ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ .
 Η ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 16 χρ. ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΟΝ ΣΜΥΡΝΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΜΠΟΡΟ ΝΙΚΟ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ . ΕΚΑΝΑΝ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ 7 ΠΑΙΔΙΑ .
      Η Λ.Κ.  ΤΗΝ 5η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΙΔΕ ΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΟ ΝΑ ΔΕΡΝΕΙ  ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ , ΤΡΕΧΕΙ ΤΟΝ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ . ΕΚΕΙΝΟΣ ΘΥΜΩΝΕΙ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΝ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ ΦΩΤΙΕΣ , Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΦΕΥΓΕΙ ΝΤΡΟΠΙΑΣΜΕΝΟΣ .
ΣΤΙΣ 10 ΜΑΪΟΥ 1941 ΕΝΑΣ ΞΑΝΘΟΣ ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΣ . ΤΟΝ ΕΚΡΥΨΕ , ΤΟΝ ΤΑΪΣΕ , ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΕΨΕ .
      ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΡΑΔΥ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΕΛΕΝΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΝΗΠΙΟ ) , ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΤΗΣ ΜΑΡΤΖΩΡΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ : «ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ , ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ …Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ … Ο ΑΓΩΝΑΣ …» 
ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΡΧΙΚΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΜΕΝΟΥΣ ΕΓΓΛΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΖΗΛΑΝΔΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ . ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΧΡΩΜΑ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ , ΑΜΦΙΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ . ΤΟΥΣ ΦΥΓΑΔΕΥΟΥΝ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΜΕ ΨΑΡΟΚΑΪΚΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΣΥΜΜΑΧΙΚΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΤΗ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ .
ΕΤΣΙ Η Λ.Κ. ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΗΡΩΪΔΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ .
      Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟΚΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ , ΑΠΟΚΤΑ ΟΝΟΜΑ . ΠΟΙΟ ΟΝΟΜΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΓΟΝΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ ; Η ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΝΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ !!!

      ( ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ Η ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου