ΕΠΙΧΑΡΜΟΣΟ ΕΠΙΧΑΡΜΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΚΩ . ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΑ ΥΒΛΑΙΑ ΜΕΓΑΡΑ ΤΗΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ  . Ο ΕΠΙΧΑΡΜΟΣ HTAN ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΚΩΜΩΔΙΟΓΡΑΦΟΣ ΗΤΑΝ  Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΩΜΩΔΗΣΕ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΤΟΝ ΜΕΘΥΣΟ. ΕΓΡΑΨΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 52 ΚΩΜΩΔΙΕΣ ΣΕ  10 ΒΙΒΛΙΑ .
ΟΙ  ΚΩΜΩΔΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΑΡΜΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΣΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ . ΟΙ ΚΩΜΩΔΙΕΣ  ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΘΙΚΗΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ , ΟΠΩΣ ΘΕΟΓΟΝΙΑ , ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ , ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ κ.λ.π. 
ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΩΘΕΙ ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ . ΟΙ ΚΩΜΩΔΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ . ΠΡΩΤΗ , ΚΩΜΩΔΙΕΣ - ΠΑΡΟΔΙΕΣ ΜΥΘΩΝ Ή ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ . ΔΕΥΤΕΡΗ , ΣΕ ΚΩΜΩΔΙΕΣ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΟΥ ΖΩΗ . ΤΡΙΤΗ  , ΣΕ ΚΩΜΩΔΙΕΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΩΝ . ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΩΜΩΔΙΕΣ ΗΤΑΝ ΣΥΝΤΟΜΕΣ 300 - 400 ΣΤΙΧΟΙ ΧΩΡΙΣ ΧΟΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΛΗ ΔΟΜΗ . Ο ΕΠΙΧΑΡΜΟΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΔΩΡΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΜΕ ΤΡΟΧΑΪΚΟ ΔΕΚΑΜΕΤΡΟ ΚΑΙ  ΙΑΜΒΙΚΟ  ΤΡΙΜΕΤΡΟ.
ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΑΝ Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΧΑΡΜΟΥ ΕΙΧΕ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ .
ΠΕΘΑΝΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 90 Ή 97 ΕΤΩΝ . Ο ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΛΑΕΡΤΙΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ ( ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ) ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΣΕΙ ΜΠΡΟΥΤΖΙΝΟ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ . 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΧΑΡΜΟ ΕΛΕΓΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ  ΠΑΡΑ ΚΩΜΙΚΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ  ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΤΩΝ ΚΩΜΙΚΩΝ ! 
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου