Η ΜΕΓΑΡΙΤΙΚΗ ΓΑΛΟΠΙΤΑ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΓΕΝΙΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ . ΕΔΩ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ .
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
400 γραμ. αλεύρι σταρένιο
1/4 κούπας λάδι
Μία πρέζα αλάτι
ΚΡΕΜΑ
4 ποτήρια νερού γάλα*
1 ποτήρι αλεύρι
3/4 κούπας ζάχαρη
1 βανίλια
Χυμό από 1 πορτοκάλι και το ξύσμα του
1 κουτ. σουπ. βούτυρο**
1 αυγό ***
Φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη. Στη συνέχεια κάνουμε τη κρέμα,να είναι αρκετά σφιχτή. Βουτυρώνουμε το ταψί και βάζουμε το πρώτο φύλλο που ανοίξαμε. Το πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη , ρίχνουμε τη κρέμα και πασπαλίζουμε πάλι κανέλα και ζάχαρη . Βάζουμε το δεύτερο φύλλο και πασπαλίζουμε ξανά κανέλα ζάχαρη και λίγο λάδι.Χαράζουμε το φύλλο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά
* ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΒΑΠΟΡΕ ΤΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ 2γάλα 2νερό
** ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
*** ΤΟ ΑΥΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΟ !!!
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου