ΓΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕΓΑΡΙΤΙΚΗ


Η ΜΕΓΑΡΙΤΙΚΗ ΓΑΛΟΠΙΤΑ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΓΕΝΙΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ . ΕΔΩ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ . 
 
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ 
400 γραμ. αλεύρι σταρένιο 
1/4 κούπας λάδι 
Μία πρέζα αλάτι 
Χυμό ενός πορτοκαλιού διαλυμένο σε  σόδα (ΣΤΗ ΜΥΤΗ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ) 

ΚΡΕΜΑ 
4 ποτήρια νερού γάλα
1 ποτήρι αλεύρι 
3/4 κούπας ζάχαρη 
1 βανίλια 
Χυμό από 1 πορτοκάλι και το ξύσμα του 
1 κουτ. σουπ. βούτυρο** 
1 αυγό *** 
Φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη. Στη συνέχεια κάνουμε τη κρέμα,να είναι αρκετά  σφιχτή. Βουτυρώνουμε το ταψί και βάζουμε το πρώτο φύλλο που ανοίξαμε. Το πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη , ρίχνουμε τη κρέμα και πασπαλίζουμε πάλι κανέλα και ζάχαρη . Βάζουμε το δεύτερο φύλλο και πασπαλίζουμε ξανά κανέλα ζάχαρη και λίγο λάδι.Χαράζουμε το φύλλο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά 
* ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΒΑΠΟΡΕ ΤΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ 2γάλα  2νερό 

** ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 

*** ΤΟ ΑΥΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΟ !!! 

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου