Αλέξανδρος Κορογιαννάκης



 Ο Αλέξανδρος Κορογιαννάκης γεννήθηκε στα Μέγαρα το 1906 και πέθανε στη Βάρκιζα  το 1966 . Ήταν χαράκτης και ζωγράφος . Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και μετά συνέχισε τις σπουδές του στη Βιέννη , παρακολούθησε μαθήματα  χαλκογραφίας στην εθνική τράπεζα της Αυστρίας .  Η χαρακτική τραπεζογραμματίων , η ξυλογραφία, η χαλκογραφία  και η λιθογραφία ήταν η ειδίκευσή του . Από το 1928 ως το 1939 δουλεύει ως σκιτσογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά . Από το 1939 εργαζόταν στην Τράπεζα της 

 Σφαγές  στο Δίστομο 
Ελλάδος . Το 1942 χάραξε τη Νίκη της Σαμοθράκης στο χαρτονόμισμα των 5.000 δραχμών . Μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ασχολήθηκε με την σχεδίαση γραμματοσήμων .

Εικονογράφησε πολλά βιβλία . Παρουσίασε έργα του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις μία από  αυτές ήταν στα Μέγαρα με το Θωμά Μώλο .
Έργα του Αλ. Κορογιαννάκη βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη , τα έργα του ξεχωρίζουν για την ποιοτικότητα που αποπνέουν  και απεικονίζουν κυρίως σκηνές αγροτικού και εργασιακού βίου .
Νυχτερινή Βάρδια 
Ο Αλέξανδρος  Κορογιαννάκης τιμήθηκε για τα έργα του στο Παρίσι το 1937 , Αλεξάνδρεια 1955 α' βραβείο Μπιενάλε, Παρίσι 1963 χάλκινο μετάλλιο, κ. α. .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου