ΜΕΓΑΡΙΚΑ ΔΑΚΡΥΑ & ΠΑΡΗΓΟΡΙΕΣ Α) ΜΕΓΑΡΙΚΑ ΔΑΚΡΙΑ

ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΡΗ ΕΝΟΣ  ΒΑΣΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΔΟΘΗΚΕ ΚΑΠΟΤΕ ΝΥΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ . ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΛΑΨΟΥΝ ΜΕΓΑΡΙΤΙΣΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΡΙΤΕΣ .
 ΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΟΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΡΗΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΡΙΤΙΣΕΣ ΚΑΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΛΕΙΠΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ, ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΛΑΙΓΑΝ  ΗΤΑΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΞΕΝΗ , ΕΔΩΣΑΝ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ "ΜΕΓΑΡΙΚΑ ΔΑΚΡΥΑ". ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ  ΕΛΕΓΑΝ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΡΙΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΑΝ OTI   ΕΚΛΑΙΓΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ  ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ !
 Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΡΙΚΟ ΕΘΙΜΟ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ Ο ΝΕΚΡΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΚΛΑΥΤΟΣ..

 Β) ΠΑΡΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΗΔΕΙΑ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΦΥΓΕ Ο ΝΕΚΡΟΣ .
ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟ`Ι`, ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ .
ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΤΟΜΑΤΑ , ΑΓΓΟΥΡΙ , ΕΛΙΕΣ , ΦΕΤΑ Ή ΚΑΠΟΙΑ ΓΡΑΒΙΕΡΑ , ΨΩΜΙ (ΚΟΜΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ) ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΚΡΑΣΙ . (ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΑΔΑ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ) ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΦΑΓΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΗ ΠΟΤΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ .
ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΕΣ  ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ ΣΤΟ ΣΟΥΡΟΥΠΟ , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ .
ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ  ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΨΑΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ .
ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Σ ' ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ  ΜΙΑ 'Η ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ..  ΑΝ ΠΑΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΝΕΚΡΟ!!!
ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΥΤΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΗΓΟΡΙΕΣ .


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου