ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΠΟΥ ΦΥΓΑΝ ... ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΓΑΡΩΝΟ ΠΑΛΙΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 1885 ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΟ ''ΧΡΕΩΝΟΥΝ'' ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΤΟ ΧΑΡΙΛΑΟ ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΑΛΛΑ ΑΠΌ ΤΙΣ
 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1881 Ο Α. ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ ΕΙΧΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΠΑΤΡΩΝ , ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΔΙΑΜΑΧΗΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ! ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1882 Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ''ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΙ ΑΘΗΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ '' ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 21 ΜΑΙΟΥ 1884 . Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΙ ΣΤΑΦΙΔΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΓΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΡΙΤΕΣ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΝΕΡΟ . ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΧΕ ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ , ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΗΤΑΝ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α' ΗΡΘΕ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΑΛΛΑ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ! ΟΙ ΜΕΓΑΡΙΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΩΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ . Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α' ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜ. ΓΚΙΚΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ . Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ : ''ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΜΕΡΤΙΚΟ ΜΟΥ , ΟΣΟ ΜΟΥ ΑΝΗΚΕΙ , ΤΟ ΔΙΝΩ . ΟΜΩΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΩ , ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΟ '' Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΟΚΡΑΥΓΕΣ ΦΩΝΑΖΕ ''ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΛΛΑ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ''. ΤΕΛΙΚΑ Η ΛΥΣΗ ΗΡΘΕ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΥΔΡΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ . 
 Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΟΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΩΘΗΣΗ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ . ΓΥΡΩ ΣΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2005 ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΝΕΟ ΗΡΘΕ Ο ΠΡΟΑΣΤΙΚΟΣ ΟΠΟΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΠΑΛΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΜΠΗΚΑΝ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΗ ΕΦΕΔΡΙΑ .

Ο ΠΑΛΙΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΑΠΙΣΜΕΝΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΓΑ ΒΑΓΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ . Η ΑΝΑΜΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ  ΠΑΡΩΝ ΣΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟ ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΝ , ΧΑΘΗΚΑΝ , ΕΣΒΗΣΑΝ ! ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΦΤΑΙΓΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΚΟΥ . ΕΤΣΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ 2013 ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΜΠΑΖΩΜΕΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ . ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΤΙΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΧΡΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΒΕΒΗΛΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥΣ ΦΑΣΗ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΑΜΠΕΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΕΔΩ ΗΤΑΝ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ , ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΤΟ ΤΡΕΝΟ !0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου