Αγροτικός Συνεταιρισμός Πτηνοτρόφων Μεγάρων


old1
Ιστορική Αναδρομή
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πτηνοτρόφων Μεγάρων είναι η παλαιότερη ελληνική συνεταιριστική επιχείρηση στον κλάδο της πτηνοτροφίας. Ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 1939 στα Μέγαρα. Ήταν ο πρώτος συνεταιρισμός στην Ελλάδα με οικονομική επιφάνεια και πανελλήνια ακτινοβολία που συνέβαλε στην ανάπτυξη και προώθηση της συστηματικής πτηνοτροφίας της χώρας μας.
Ο Συνεταιρισμός Σήμερα
Ο Συνεταιρισμός έχει έδρα τα Μέγαρα. Είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο τετραετούς θητείας το οποίο εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση των Μελών του, το Διοικητικό Συμβούλιο εποπτεύεται από τριμελές Εποπτικό Συμβούλιο το οποίο εκλέγεται και αυτό από την Γενική Συνέλευση των Μελών του σύμφωνα με τον Νόμο. Διαθέτει σύγχρονη οργάνωση και διοικητική δομή εξειδικευμένο προσωπικό και σύγχρονα τεχνικά μέσα παραγωγής και ελέγχου ποιότητας της παραγωγής και των προϊόντων του.
Είναι μέλος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών «ΠΑΣΕΓΕΣ» και της «ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΣ» Κεντρικής Κλαδικής Συνεταιριστικής Ένωσης Πτηνοτροφικών Προϊόντων.
Με γνώμονα την υγιή ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας , την σύγχρονη τεχνολογία και τις φιλικές πρακτικές προς το περιβάλλον, ο Συνεταιρισμός ατενίζει το μέλλον με σιγουριά και προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στα Μέλη και στους συνεργάτες του.
Προϊόντα & Υπηρεσίες του Συνεταιρισμού
-  Έτοιμα προϊόντα φυραματοποιείας (φυράματα) για συστηματικές πτηνοτροφικές εκτροφές και οικόσιτα   (φυράματα πάχυνσης πουλερικών, φυράματα ανάπτυξης πουλερικών & πουλάδων   φυράματα αυγοπαραγωγής)
-  Έτοιμα προϊόντα φυραματοποιείας   (φυράματα) μηρυκαστικών για ανάπτυξη-πάχυνση αμνοεριφίων και γαλακτοπαραγωγή προβάτων
-   Α’ Ύλες για την παραγωγή συνθέτων φυραμάτων  (δημητριακά, σογιάλευρο & ηλιάλευρο, πρωτεινικά μίγματα, βιταμινούχα συμπληρώματα, φωσφορούχα συμπληρώματα, αμινοξέα, διάφορα προσθετικά φυραμάτων, σογιέλαιο, μαρμαρόσκονη, αλάτι, χονδροειδείς ζωοτροφές κλπ)
-   Έτοιμες τροφές & αξεσσουάρ κατοικιδίων ζώων
-   Υλικά συσκευασίας για προϊόντα αυγού ( αυγοθήκες, χαρτοκιβώτια, θηκάκια κλπ)
-    Υπηρεσίες ωοσκόπησης και σφράγισης κελύφους βρώσιμων αυγών
Για την εξασφάλιση της σταθερής και ποιοτικής παραγωγής του ο Συνεταιρισμός πραγματοποιεί συνεχείς και συστηματικούς ελέγχους στις πρώτες ύλες και στα έτοιμα προϊόντα του ( φυράματα) με δημόσιους και ιδιωτικούς πιστοποιημένους φορείς στοχεύοντας στην ασφάλεια , υψηλή παραγωγή και κερδοφορία των Μελών και συνεργατών του.
Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για την προώθηση των συμφερόντων των Μελών του ο Συνεταιρισμός προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες παρακολουθώντας την αγροτική και την  φορολογική νομοθεσία που διέπει τις πτηνοτροφικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.
Ο Συνεταιρισμός  στηρίζει ενεργά την προσπάθεια για την ανάπτυξη  της Μεγαρικής  Πτηνοτροφίας, της τοπικής Κοινωνίας και Οικονομίας καθώς και της προστασίας του περιβάλλοντος μέσα από δράσεις ενημέρωσης, εκθέσεις, ομιλίες, επιστημονικές παρουσιάσεις κλπ.
ΠΗΓΗ : ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ SITE ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ 

1 σχόλιο: